Gvardiola savjetovao Engleze: Idite u inostranstvo

Fudbalska reprezentacija Engleske nije imala igrača koji ne igra u Velikoj Britaniji još od Svjetskog prvenstva 2006. godine, kada su nastupali Dejvid Bekam i Oven Hargrivs
1 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.03.2018. 12:05h

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da vjeruje da bi reprezentacija Engleske imala koristi kada bi više igrača te selekcije jedan dio karijere provela u inostranstvu.

Fudbalska reprezentacija Engleske nije imala igrača koji ne igra u Velikoj Britaniji još od Svjetskog prvenstva 2006. godine, kada su nastupali Dejvid Bekam i Oven Hargrivs.

Gvardiola je uporedio uspjehe reprezentacije Španije sa igračima iz Premijer lige.

"Kada su se vratili u reprezentaciju, bili su jači, bili su bolji. Uradili su dobre stvari koje su pomogle španskom fudbalu. Može li takve koristi da ima Engleska? Mislim da može", rekao je Gvardiola, prenosi BBC.

On je kazao da misli da plate u Premijer ligi igraju glavnu ulogu u obeshrabrivanju igrača da odu u inostranstvo i istakao da je važno da Čempionšip bude jači.

"Mislim da je dobro iskustvo da se preselite u drugu zemlju i vidite tu razliku... Premijer liga je bogata, a možda i engleski igrači više vole da ostanu. Za mene je najvažnije da druga liga jača. Bez toga, biće teško za englesku reprezentaciju. To je moj lični stav", kazao je on.

Bonus video: