Početak priprema za Ligu nacija: Kipar nepredvidiv, Turska jača

Dueli sa Kiprom i Turskom označiče početak priprema za nastupe u Ligi nacija, takmičenju koje počinje u septembru, a u kome Crna Gora igra sa Srbijom, Rumunijom i Litvanijom
2 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković, Foto: Reuters
Ljubiša Tumbaković, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.03.2018. 12:54h

Marko Bakić se vraća u nacionalni tim poslije godinu i po, Aleksandar Boljević poslije četiri i po godine, a na spisku je i Boris Kopitović - to su osvježenja na prvom spisku Ljubiše Tumbakovića u 2018. godini, za prijateljske mečeve sa Kiprom, 23. marta u Nikoziji, i Turskom, četiri dana kasnije u Podgorici.

Bakića (24) nije bilo od oktobra 2016. kada je igrao protiv Kazahstana u kvalifikacijama za Mundijal, a povratak je zaslužio nakon što je počeo da igra u portugalskom prvenstvu, kada se iz Brage preselio u Belenenseš.

Boljević (22) je odigrao jednu utakmicu u seniorskom timu, i to u novembru 2013. godine. Nekadašnji fudbaler Zete, već treću sezonu je u belgijskom Beverenu, u kome ima status prvotimca (57 utakmica, tri gola).

Kopitović (23) je dobio šansu da se nametne, igrama u srpskom prvoligašu Čukaričkom, a ima iskustvo igranja i u izraelskom Hapoelu iz Akre.

"Imamo spisak igrača koji je selektiran tokom posljednje dvije godine. Taj spisak je u jednom momentu bio obimniji, da bi ga kasnije sveli na grupu igrača koja je završila ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Sada pokušavamo da ga dopunimo igračima koji su mladi, interesantni i koji su potencijal za veće domete. Kopitović i Boljević su interesantani za naše dalje planove, a naravno da se ne odričemo nijednog igrača koji je interesantan i koji je bio dio tima u prethodnom periodu", rekao je selektor Tumbaković.

Dueli sa Kiprom i Turskom označiče početak priprema za nastupe u Ligi nacija, takmičenju koje počinje u septembru, a u kome Crna Gora igra sa Srbijom, Rumunijom i Litvanijom.

"Kipar je potpuno nepredvidiv, selekcija koja ima grupu interesantnih pojedinaca, imaju zavidan individualni kvalitet, ali ne postižu rezultate shodan tome. Nakon duela sa Kipranima čeka nas utakmica sa ekipom koja je jača, koja pored individualnog ima i timski kvalitet", rekao je Tumbaković.

Sa Kiprom je Crna Gora igrala u prvom takmičarskom ciklusu, pod vođstvom Zorana Filipovića, i to oba puta neriješeno - 2:2 u gostima i 1:1 kod kuće.

Protiv Turske je naša selekcija igrala u maju 2016. godine u Antaliji, i izgubila 1:0, golom u posljednjim trenucima meča.

"Igraćemo na našem stadionu i biće to prilika za revanš. Upravo na toj utakmici definisana je grupa igrača koja je u periodu nakon toga bila standardna na spisku", zaključio je selektor „sokola“.

Bonus video: