Pehar za Igmu iz Andrijevice

Igma, za koju su nastupili igrači viceprvaka Crne Gore u futsalu, KMF Mojkovac, odbranili su trofej osvojen prošle godine sa ekipom Tilt Mojkovac.
1159 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Igme, Foto: Privatna arhiva
Fudbaleri Igme, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.08.2019. 16:35h

Spektakularno, 21. izdanje večernjeg memorijala „Nikada vas nećemo zaboraviti”, završeno je sinoć u Murini trijumfom Igme.

Tim iz Andrijevice je pred preko hiljadu gledalaca u finalu bio bolji od murinske ekipe Dela Maris 3:2.

Igma, za koju su nastupili igrači viceprvaka Crne Gore u futsalu, KMF Mojkovac, odbranili su trofej osvojen prošle godine sa ekipom Tilt Mojkovac.

I prošle, ali i ove godine, za najboljeg golmana je proglašen Danilo Vučetić.

„Prezadovoljni smo zbog odbrane pobjedničkog pehara, jer je definitivno bilo neuporedivo teže. I to ne samo zbog žrijeba, jer je ove godine nastupilo nekoliko novih, jako kvalitetnih ekipa. Ali, i mi smo bili pojačani reprezentivcem iz Berana Acom Bojovićem, koji je prošle godine u finalu bio u suparnickom timu. I ove je godine finale bilo neizvjesno, pa smatram da je najbolja publika na turnirima na kojim učestvujemo zaista mogla da uživa. Pohvale zaslužuju i organizatori za perfektno odigran turnir i tradicionalno lijep doček”, kazao je reprezentativni i golman Igme, Vučetić.

On je uz nagradu dobio i rukavice, poklon Akademije Jorgačević iz Beograda.

Za najboljeg igrača nagradu je primio Đuro Milanović iz poražene ekipe. Treće mjesto je zaslužila ekipa Županovac iz Kolašina.

„Publika je i ove sezone tokom dvije sedmice iz večeri u veče punila tribine SC ‘Murina’, a igrači i ekipe su maksimalnim zalaganjem i fer-plejem pokazali da su svjesni da nastupaju u pomen šest tragično stradalih mještana u NATO bombardovanju 1999. Hvala im na tome, kao i sponzorima koji su omogućili da se kroz sport ljudi upoznaju, zbližavaju.. Turnir je ove godine bio internacionalni i nadamo se da će i ubuduće. Zahvaljujemo se i sudijama Vesku Belojeviću i Rajku Dabetiću na odličnom i nepristrasnom suđenju, pa smo u polufinalu i imali ekipe iz četiri opštine”, rekao je Zoran-Bajo Knežević, direktor NVO „Nikada vas nećemo zaboraviti”, koja organizuje Memorijal na Murini.

Tokom Memorijala odigran je i omladinski turnir u malom fudbalu, a slavila je ekipa Kafe bar Tim iz Plava. Na turniru u basketu 3 na 3 najbolji su bili beranski Vukovi.

„Očekujemo da turnir dodatno unaprijedimo, jer sa svih meridijana stižu pozitivni komentari. Završnicu je direktno prenosila TV Mne sport i na svom Jutjub kanalu, pa se utakmice i atmosfera mogu gledati i u reprizi”, zaključio je Knežević.

IGMA - DELA MARIS 3:2

SC Murina. Gledalaca: 1.100. Strijelci: Vidaković, Bojović, Radulović (Igma), Zonjić i Milanović (Dela Maris).

Igma: Danilo Vučetić, Miloš Radunović, Mileta Vučetić Nikola Radulović, Nikola Vidaković, Bojan Minić, Aleksandar Bojović, Milan Damjanović.

Dela Maris: Nemanja Novović, Lazar Ćulafić, Đuro Milanović, Nikola Ćojbašić, Nikola Tomović, Igor Asanović, Ivan Asanović, Slobodan Zonjić, Vaso Dubak, Vojo Bojović.

Bonus video: