Adžić zadovoljan nakon odličnih igara u predsezoni: Sjajan odnos i posebna energija

Do kraja avgusta, dvostruke šampionke Evrope će imati još dvije provjere – 28. i 29. avgusta u Grudama će odmjeriti snage protiv Bjelovara i Podravke, a u septembru ih očekuju turniri Regionalne lige
694 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić sa igračicama, Foto: Zrkb.me
Dragan Adžić sa igračicama, Foto: Zrkb.me

Rukometašice Budućnosti u Podgorici će nastaviti pripreme za novu sezonu nakon povratka iz Bresta i osvajanja turnira u francuskom gradu na kojem su rivali bili timovi koji imaju velike ambicije u novoj sezoni Lige šampiona.

Pobjedama protiv aktuelnog šampiona Evrope – mađarskog Đera i rumunskog CSM Bukurešta, te porazom od francuskog Meca, ''plave'' su osvojile prvo mjesto i nastavile sa sjajnim izdanjima u pripremnom periodu.

U dosadašnjih sedam kontrolnih mečeva, Milena Raičević i saigračice upisale su šest pobjeda i doživjele samo jedan poraz, što je potvrda da je tim na dobrom putu da spremno dočeka prvi vikend oktobra i početak Lige šampiona.

U dosadašnjem dijelu pripremnog perioda, ''plave'' su u Podgorici savladale francuski Brest, dva puta rumunsku Vlčeu, te ruski Astrahan, dok su na turniru u Brestu upisale pobjede protiv aktuelnog šampiona Evrope – Đera i rumunskog CSM Bukurešta, te poraz od francuskog Meca, jedini u dosadašnjim kontrolnim duelima.

"Ovo je najrizičniji dio sezone jer smo ušli u seriju veoma jakih utakmica bez mnogo zajedničkog rada. To je slučaj nekoliko posljednjih sezona, ali ove smo imali najjače protivnike, te promjenu koncepta kondicionog rada nakon dolaska novih trenera Maje Ivanović i Tanje Šarenac. Postojao je rizik, ali drago mi je što smo sve prevazišli odličnim odnosom svih djevojaka. Od prvog treninga u novoj sezoni evidentno je da da postoji sjajan odnos i posebna energija, kako povratnica u tim, tako i novih igračica. Rezultat takvog pristupa su odlična izdanja u dosadašnjem dijelu pripremnog perioda", kaže trener Dragan Adžić.

Efikasan i raznovrsan napad, uz više opcija u tom segmentu igre u odnos na prošlu sezonu, te kvalitetna igra u odbrani, odlike su Budućnosti u dosadašnjem dijelu pripremnog perioda.

"Imamo odličnu energiju, a iz kvalitetne odbrane koju smo imali na većini mečeva, istina bez puno uigravanja tog segmenta igre, dolazila je i dobra igra u napadu. Krila su odlična u tranziciji, imamo dobar nivo i u pozicionom napadu, a evidentno je da su se Jovanka i Majda i bez mnogo zajedničkog rada, brzo vratile u naš sistem. Raduje me i to što se Sanja Vujović vraća u prepoznatljivu formu, uz očekivanje da će u posljednjim provjerama krajem avgusta biti u prilici da provede više vremena na terenu, a potom kroz turnire Regionalne lige u septembru, dostigne nivo koji je potreban za Ligu šampiona. Raduje sadašnji nivo forme, ali sigurno nje da imamo dosta prostora za napredak. Svjesni smo da će rivali biti na značajno višem nivou kada počne Lige šampiona, jer će do 5. oktobra imati šest-sedam takmičarskih mečeva. Vjerujem ipak, da ćemo uspjeti da anuliramo tu prednost, jer će Brest i Valčea biti u našem fokusu u narednom periodu, a imamo i dragocjene informacije iz međusobnih duela protiv tih timova".

Do kraja avgusta, dvostruke šampionke Evrope će imati još dvije provjere – 28. i 29. avgusta u Grudama će odmjeriti snage protiv Bjelovara i Podravke, a u septembru ih očekuju turniri Regionalne lige.

Nova sezona Lige šampiona počinje prvog vikenda oktobra, a rivali u grupi su francuski Brest, rumunska Valčeai njemački Bitighajm.

U glavnu rundu plasiraće se tri prvoplasirana tima iz grupe.

Bonus video: