Muhović sa Ljirijom na novom početku

Crnogorski fudbaler s klubom iz Prizrena želi da se vrati u Superligu Kosova
1362 pregleda 0 komentar(a)
Muhović u dresu Podgorice protiv Mijića iz Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Muhović u dresu Podgorice protiv Mijića iz Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.08.2019. 19:13h

Druga liga Kosova je naredna stanica za Jasmina Muhovića, 30-godišnjeg ofanzivnog fudbalera koji je u Crnoj Gori promijenio nekoliko klubova.

Muhović je nedavno potpisao za Ljiriju iz Prizrena, tim koji se na kraju sezone 2018/19. preselio u niži rang. Sada su ambicije da se ekspresno vrati u elitu - Superligu.

"Ljirija je klub sa velikom tradicijom na Kosovu i odlično je organizovan. Samim tim sam i veoma zadovoljan što sam ovdje. Nisam mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu, odlučio sam da promijenim sredinu i da pomognem klubu da ostvari ciljeve", rekao je Muhović.

Posljednji klub u Crnoj Gori za koji je Muhović igrao je Mladost iz Lješkopolja, sadašnja Podgorica. Dres tima iz okoline glavnog grada je nosio dvije sezone i pomogao da ostvari istorijski plasman u Prvu ligu.

"Imao sam opcija i da ostanem u Crnoj Gori, gdje me je interesovao samo prvoligaški fudbal. Nije, ipak, bilo ništa konkretno, u međuvremenu je sasvim slučajno stigao poziv Ljirije i projekat mi se odmah dopao. Ljirija je među četiri najveća kluba na Kosovu, sada se radi i na infraskrukturi - imaćemo nove tribine, naredne godine će biti postavljena i nova podloga. Preduslovi su tu, nadam se i da ćemo se vratiti u Superligu. To je velika želja svih nas", istakao je Muhović, nekadašnji fudbaler Petrovca, Iskre, Mladosti...

Sezona u Drugoj ligi Kosova startuje za vikend, a Ljiriju u subotu čeka duel u Prizrenu protiv Mitrovice.

Bonus video: