Titograd bez gola, Raičević jasan: Još smo na vrijeme da sve nadoknadimo

"Nismo zadovoljni iz više razloga. Imamo malo bodova, nismo dali gol i definitivno moramo bolje. Mogle su neke stvari da budu drugačije, ali rezultat nije pratio i igru koja nije bila loša", kaže Raičević
2863 pregleda 1 komentar(a)
„Izaći ćemo iz teške situacije”: Mirko Raičević, Foto: Savo Prelević
„Izaći ćemo iz teške situacije”: Mirko Raičević, Foto: Savo Prelević

Nije vrijeme za paniku, ali problemi OFK Titograda na startu sezone su očigledni.

Izabranici Dragoljuba Đuretića u prva četiri kola crnogorske lige nisu postigli gol, a kada se tom nizu doda i dvomeč sa CSKA iz Sofije u kvalifikacijama za Ligu Evrope (0:4, 0:0) to znači da podgorički klub nije zatresao mrežu protivnika 540 minuta ove sezone.

Dva boda i pretposljednje mjesto na tabeli CFL ne mogu da zadovolje nikog u Titogradu, ali sve može lako da se promijeni.

"Nismo zadovoljni iz više razloga. Imamo malo bodova, nismo dali gol i definitivno moramo bolje. Mogle su neke stvari da budu drugačije, ali rezultat nije pratio i igru koja nije bila loša", kaže kapiten Titograda Mirko Raičević.

Rezultati najbolje stvaraju atmosferu u timu. U nedostatku pobjeda ekipa je uzdrmana, ističe iskusni vezista:

"Nikom ne prija ovakva situacija, ali svi radimo na tome kako da poboljšamo realizaciju i kako da počnemo da pobjeđujemo. Imamo iskusan tim, imamo i nekoliko odličnih mladih igrača i siguran sam da će rad početi da se isplaćuje. To što nismo postigli gol je više splet okolnosti, jer smo u svim utakmicama uradili dovoljno da zatresemo mrežu. Zato sam siguran da ćemo proraditi, još smo na vrijeme da sve nadoknadimo", dodaje Raičević.

Prvi naredni ispit je za vikend - Titograd dočekuje Kom. Traže se golovi, traži se prva pobjeda koja bi pomjerila osvajača Kupa iz 2018. godine sa dna tabele.

"Kom se vratio u elitu, sigurno ima kvalitet, to je pokazao i u prva četiri kola. A mi moramo mirno da uđemo u meč, jer samo tako možemo da prevaziđemo probleme u kojima se nalazimo. Trijumf bi nam značio mnogo - i zbog stanja na tabeli i zbog samopouzdanja", jasan je bivši kapiten Budućnosti.

Ambicije Titograda odnose se na vrh tabele. Cilja se izlazak na evropsku scenu.

"U ovu sezonu smo ušli dosta skromnije nego u neke prethodne. Nismo pompezno najavljivali borbu za titulu. Imamo kvalitet da budemo treći, ali isto misle i Zeta, Iskra, Petrovac... Računam da su Sutjeska i Budućnost nedodirljivi, nijedan tim pored njih ne može da misli o tituli ove sezone", dodao je 37-godišnji fudbaler.

Nikada nije bila ovakva razlika u kvalitetu

Budućnost i Sutjeska nemaju konkurenta kada je u pitanju borba za titulu ove sezone. „Plavi” nakon četiri kola imaju isto toliko pobjeda, a Nikšićani su odigrali meč manje uz dva trijumfa i remi sa Zetom u Golubovcima.

"Ne pamtim da je bio ovakav jaz u kvalitetu u crnogorskom fudbalu. Postoje dvije veoma jake ekipe za naše prilike i osam preostalih koje se ravnopravno bore - mogu i u Evropu, ali i da ispadnu", kaže Raičević i dodaje:

"Da li je takav jaz dobar za našu ligu? Siguran sam da nije. Budućnost i Sutjeska imaju po 20 podjednako kvalitetnih igrača, i to je normalno zbog ciljeva koje su postavili, jer se traže isključivo trofeji. Moramo i da mislimo na to da će naredne sezone svaki klub morati da u startnoj postavi ima dva igrača mlađa od 21 godine. Zato je bitno i ove sezone im davati šansu da se dokazuju", ističe Raičević.

Ko je bliži tituli - Budućnost ili Sutjeska?

"Nijanse će odlučiti. Mislim da je u minimalnoj prednosti Sutjeska zbog navike pobjeđivanja koju je stekla posljednje dvije godine kada je osvajala titulu. Nikšićani pobjeđuju rutinski u kontinuitetu, Budućnost igra atraktivnije, na gol više. Vidjećemo, trka će biti veoma zanimljiva", zakljulčio je vezista OFK Titograda.

540 - minuta ove sezone OFK Titograd nije postigao gol. Podgoričani nisu tresli mrežu u evropskom dvomeču protiv CSKA iz Sofije, kao i duelima sa Sutjeskom, Iskrom, Rudarom i Podgoricom.

Bonus video: