Hadžibegić: Želim da svima bude jasno da nije prihvatljivo da budemo peti u grupi

Prvog dana septembra, kada počnu pripreme za mečeve sa Mađarskom, a posebno sa Češkom, Hadžibegić će se upoznati sa izabranicima
5439 pregleda 7 komentar(a)
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević

Faruk Hadžibegić je osvježio listu kandidata na dres reprezentacije Crne Gore sa dva nova imena - golman Andrija Dragojević i Momčilo Raspopović zaslužili su njegov poziv za septembarske duele.

"Raspopvića sam gledao nekoliko puta u posljednje vrijeme, pokazao je određene kvalitete i na njemu je da opravda poziv. Ovaj spisak predstavlja moj prvi izbor, a svaki sljedeći je njihov", naglasio je Hadžibegić.

Prvog dana septembra, kada počnu pripreme za mečeve sa Mađarskom, a posebno sa Češkom, Hadžibegić će se upoznati sa izabranicima.

"Prije svega želim da svi igrači dođu zdravi na pripreme, da ne bude nekih novih povreda. Jedva čekam početak okupljanja i prvi susret sa igračima. Do sada smo bili u komunikaciji telefonskim putem, ali je fizički kontakt sa igračima veoma bitan. Želim da se vidimo lice u lice, pojedinačno i grupno, da svima bude jasno da nije prihvatljivo biti peti u grupi od pet selekcija. U obavezi smo da pokušamo da promijenimo tu situaciju, a siguran sam da imamo kvaltitet i da možemo to da ostvarimo", rekao je selektor „sokola“.

Hadžibegić ističe da na spisku igrača koji su pozvani za utakmice sa Mađarskom i Češkom nema novih i starih imena.

"Želimo da iskoristimo sve izvore kada su igrači u pitanju i nema starih i novih imena na spisku za ove dvije utakmice. Gledaćemo da proširmo kapacitete, da povećamo broj igrača koji će konkurisati za mjesto u timu. Stručni štab prati utakmice domaće lige, pratićemo ih i ubuduće i svi igrači su u konkurenciji", rekao je Hadžibegić.

Na listi je i povratnik - Branislav Janković, jedini igrač iz crnogorskog prvenstva.

"Pratili smo ga kroz utakmice Sutjeske od početka sezone i igrama koje je prikazao zaslužio je poziv u reprezentaciju. Bilo je još kandidata za nacionalni tim iz Budućnost, Sutjeske i Zete, ali smo se ovog puta odlučili za Jankovića", rekao je Hadžibegić.

Prijateljska utakmica Crna Gora – Mađarska igra se 5. septembra od 20 i 45 u Podgorici.

Pet dana kasnije, 10. septembra, „sokoli“ će dočekati Češku u petom meču kvalifikacija za EURO 2020.

Bonus video: