Snaga Sutjeske na ispitu, Iskra ne strahuje od šampiona

Aktuelni šampion dočekuje Iskru (18.30 časova) u odloženom meču 3. kola. Ako pobijedi, izjednačiće se na drugom mjestu na tabeli sa Danilovgrađanima
1728 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa prošlogodišnjeg duela Sutjeske i Iskre u Nikšiću, Foto: Milan Šapurić
Detalj sa prošlogodišnjeg duela Sutjeske i Iskre u Nikšiću, Foto: Milan Šapurić

U prva četiri kola Sutjeska je izgubila pet bodova. Ako je remi u Golubovcima protiv uvijek neugodne Zete rezultat koji nikada ne može da se vodi kao kiks, onda je poraz od Podgorice u Nikšiću proteklog vikenda natjerao sve u taboru aktuelnog šampiona da se zamisle...

- Poraz je došao u pravi čas da nas opomene - rekao je trener Nikola Rakojević nakon što je debitant u Prvoj ligi slavio 2:1 na stadionu kraj Bistrice.

Sada je na redu odloženi meč Sutjeske i Iskre - duel je trebalo da se odigra u 3. kolu prije 14 dana, pomjeren je zbog obaveza Nikšićana u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tabela ne laže, na programu je derbi, jer su Danilovgrađani hit prvenstva, imaju 10 bodova - tri više od Sutjeske, tri manje od Budućnosti (uz meč manje).

- Svi znamo stanje na tabeli. Pobjedom bismo se izjednačili s Iskrom, prišli bismo Budućnosti. Tako da je jasno koliko nam je ova utakmica bitna. Razočarani smo izdanjem protiv Podgorice, ali nismo izgubili samopouzdanje. Ne osvrćemo se mnogo na protivnike, moramo da ostanemo koncentrisani isključivo na svoje partije - rekao je golman Sutjeske Vladan Giljen, čiji tim ima minus šest u odnosu na lidera Budućnost.

Iskra dolazi u grad pod Trebjesom da pokaže da odlične partije u prve četiri runde (tri trijumfa i remi) nisu slučajnost.

- Rezultati su odraz atmosfere unutar kluba i želje da se ostvari maksimum - kaže trener Iskre Aleksandar Nedović.

Danilovgrađani su slavili na oba gostovanja ove sezone, protiv Grblja i Zete. Sada bi vjerovatno i bod zadovoljio.

- Imamo mnogo energije i samopouzdanja, iako znamo da je Sutjeska favorit. Želimo da se nadigravamo - dodao je Nedović.

Bonus video: