Dortmundu trijumf u nadoknadi derbija, Lajpcig gubi korak

MIši Bačuai riješio je derbi na "Vestfalenu" u posljednjim trenucima utakmice sa Ajntrahtom
0 komentar(a)
Ralf Hasenhutl, Foto: Reuters
Ralf Hasenhutl, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.03.2018. 19:16h

Meč za infarkt odigrali su u derbiju 26. kola Dortmund i Ajntraht. Ekipe koje su utakmicu dočekale poravnate na tabeli, bile su pod imperativom pobjede u borbi za mjesta u Ligi šampiona, a slavio je Dortmund golom zimskog pojačanja iz Čelsija, Miše Bačuaija u posljednjim trenucima. "Milioneri" su, doduše, bili bolji rival i zasluženo su slavili, mada i Ajntraht ima za čim da žali jer je u prvom minutu nadokande stigao do poravnanja (2:2).

"Milioneri" su poveli autogolom Marka Rusa, koji je u pokušaju da spriječi siguran gol Marka Rojsa, ipak bio kratak i poslao je loptu u svoju mrežu. Gosti su izjednačili preko rezerviste Luke Jovića, glavom nakon centaršuta De Guzmana u 75. minutu, da bi dva minuta kasnije još jedan rezervista Bačuai, sjajno primio loptu na dodavanje Kristijana Pulišića i poslao je u mrežu. Gosti su preko još jednog rezerviste, Danija Bluma, uspjeli da realizuju sjajan napad u prvom minutu nadoknade, ali je Bačuai donio pobjedu za treće mejsto sa 45 bodova, dok je Frankfurt ostao na 42 i skliznuo je na peto mjesto.

Боруссия Д - Айнтрахт. Обзор матча. Германия. Бундеслига 2017/18. 26 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Aktuelni viceprvak Bundeslige, Lajpcig, nema iskustva igranju na dva fronta. Izabranici Ralfa Hasenhulta nijesu slavili u četiri uzastopne ligaške utakmice, pošto su nakon dva poraza zabilježili dva remija. Danas u Štutgartu, koji je upotpunosti preporodio turski trener Tajfun Korkut, nije bilo pogodaka.

Lajpcig je bio bolji rival u Štutgartu, ali je Ron Robert Ciler bio sjajn na golu "švaba". U 32. minutu je sjajnom intervencijom uspio da sačuva mrežu i nakon fantastične šanse Nabi Kejte.

Štutgart od dolaska na kormilo Tajfuna Korkuta je u šest utakmica zabilježio četiri pobjede i dva remija. "Švabe" su se sa 34 boda učvrstile na sredini tabele sa devet bodova iznad zone baraža.

Lajpcig ima 40 bodova, četiri ispod mjesta koje vodi u evropsku elitu.

Rezultati:

Štutgart - Lajpcig 0:0

Borusija D. - Ajntraht 3:2 (Rus (autogol) 12, Bačuai 77, 90+4 - Jović 75, Blum 90+1)

Bonus video: