Hadžibegićev prvi radni dan i ista, snažna poruka: Ne smijemo da budemo 5. u grupi, a razlozi su na terenu

"Bilo je nestrpljenja, još otkako sam postavljen za selektora jedva sam čekao ovo - pripreme, treninzi, direktan kontakt sa sa igračima, utakmice", kazao je Hadžibegić.
5061 pregleda 0 komentar(a)
Faruk Hadžibegić na prvom treningu, Foto: Savo Prelević
Faruk Hadžibegić na prvom treningu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2019. 22:08h

Prvi radni dan Faruka Hadžibegića kao selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore.

"Sokoli" su večeras počeli pripreme za septembarske obaveze, prijateljski meč sa Mađarskom 5. septembra i kvalifikacioni duel protiv Češke pet dana kasnije, oba na stadionu pod Goricom...

"Bilo je nestrpljenja, još otkako sam postavljen za selektora jedva sam čekao ovo - pripreme, treninzi, direktan kontakt sa sa igračima, utakmice", kazao je Hadžibegić.

Samo 11 fudbalera, od 24, koliko ih je na spisku, pojavilo se na prvom treningu, a očekuje se da će ekipa biti kompletirana sjutra, najkasnije u utorak.

Hadžibegić je na prvom okupljanju ponovio ono što je već rekao nekoliko puta - Crna Gora ne smije da dozvoli da bude peta na tabeli, od pet ekipa u grupi.

"To ne smije da se dogodi, uz svo poštovanje prema ostalim rivalima u grupi. Ipak imamo fudbalere sa internacionalnim iskustvom, koji igraju u evropskim klubovima, u jakim ligama. U direktnoj komunikaciji sa njima utvrdićemo koji je razlog 5. mjesta, ali mislim da on stanuje na terenu".

Komentarišući spisak, na kojem pomalo iznenađujuće nije bilo nekih fudbalera, poput Luke Đorđevića, jednog od samo dvojice naših igrača koji će igrati grupnu fazu LŠ, Hadžibegić je poručio da "niko nije otpisan".

"Ako neki fudbaler trenutno nije sa nama, to ne znači da nije član reprezentacije. Ponoviću ono što sam već rekao - ovaj spisak je moj, a sve ostale će sastavljati fudbaleri, svojim igrama, odnosom... Želimo da iscrpimo bazu, da proširimo 'rezervoar'. Tražimo, takođe, nešto novo, želimo da probudimo neke fudbalere, da niko od njih ne pomisli da je siguran na spisku", kazao je Hadžibegić, koji je od novajlija pozvao golmana Andriju Dragojevića iz Pjunika i beka Momčila Raspopovića iz Rijeke.

Tu je, takođe, jedan povratnik, jedini igrač iz domaće lige - Branislav Janković.

"Bilo je još interesantnih fudbalera iz našeg prvenstva, u konsultaciji sa stručnim štabom odlučili smo da Janković ovoga puta bude na spisku".

Prvi rival - Mađarska, reprezentacija koji budi emocije i vraća uspomene, podsjeća na prvi duel crnogorske reprezentacije u istoriji (mart 2007. godine).

Prijateljska utakmica, ali Hadžibegić kaže da ne pravi razliku...

"Nema više te podjele, na takmičarske i ove druge, nama je svaka značajna na svoj način, u svakoj ćemo imati svoje ciljeve, naravno i rezultatske", zaključio je Hadžibegić.

Bonus video: