Navas potpisao za PSŽ: Real dobio Areolu

Navas je sinoć bio na klupi za rezervne igrače na meču protiv Viljareala (2:2), a poslije utakmice pozdravio se sa saigračima i uputio u glavni grad Francuske
1837 pregleda 0 komentar(a)
Kejlor Navas, Foto: Reuters
Kejlor Navas, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.09.2019. 18:26h

Kejlor Navas je stigao u PSŽ - internacionalac iz Kostarike napustio je sinoć madridski Real i stigao u Pariz, gdje je danas postao novi čuvar mreže "svetaca".

Real će za ovaj transfer dobiti 15 miliona eura, a u Madrid je - iz PSŽ-a na jednogodišnju pozajmicu - stigao i golman Alfonso Areola. On će biti alternativa Tibu Kurtoi.

Navas je sinoć bio na klupi za rezervne igrače na meču protiv Viljareala (2:2), a poslije utakmice pozdravio se sa saigračima i uputio u glavni grad Francuske.

Kostarikanac je u Real stigao 2014. nakon sjajnih partija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Za Madriđane je odigrao 104 utakmice i osvojio titulu u Primeri, tri pehara Lige šampiona i isto toliko Superkupova Evrope, jedan španski kup i četiri titule svjetskog klupskog prvaka.

Prije Navasa, Real su ovog ljeta napustili Mateo Kovačić, Teo Ernandes, Markos Ljorente i Raul De Tomas. Dani Sebaljos i Hesus Valjeho su pozajmljeni.

Klub su, prije Areole, pojačali Luka Jović, Eden Azar, Rodrigo, Eder Militao i Ferlan Mendi.

Bonus video: