Novi početak, novi ciljevi, ista želja - Bakić: Borićemo se dok god šanse postoje

„Jasno nam je stavljeno do znanja da je pozicija neprihvatljiva. I mi isto mislimo – ovo nije realno stanje našeg kvaliteteta. Igre moraju da budu bolje, jasno nam je i da moramo da popravimo i rezultate. Imamo kvalitet za to“, kazao je vezista Muskrona
2900 pregleda 2 komentar(a)
Vukčević, Boljević, Bakić i Kosović na treningu reprezentacije, Foto: Savo Prelević
Vukčević, Boljević, Bakić i Kosović na treningu reprezentacije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.09.2019. 21:17h

Novi početak u sred takmičarskog ciklusa, novi selektor, novi ciljevi – crnogorska fudbalska reprezentacija u novom ambijentu ulazi u drugi dio kvalifikacija za EURO 2020.

Upoznavanje sa Farukom Hadžibegićem je u toku, a prvi utisci su obostrano pozitivni, kaže Marko Bakić.

„Predočeni su nam prvi ciljevi i prve zamisli, selektor nam je rekao šta će se tražiti od nas. Mismo tu da to sprovedemo, nadam se da će biti sve kako je selektor zamislio“, rekao je Bakić.

Ono što je Hadžibegić više puta ponovio u medijima, kazao je i fudbalerima – Crna Gora ne smije da bude peta u grupi, posljednja...

„Jasno nam je stavljeno do znanja da je pozicija neprihvatljiva. I mi isto mislimo – ovo nije realno stanje našeg kvaliteteta. Igre moraju da budu bolje, jasno nam je i da moramo da popravimo i rezultate. Imamo kvalitet za to“, kazao je vezista Muskrona.

Iza nacionalnog tima je turbulentan period – drama prije meča sa Kosovom, odlazak selektora i dvojice saigrača...

„Bilo je zaista turbulentno, ali tako je kako je. Nema vraćanja u prošlost. Za nas je to zatvorena priča. Niko ne priča o tome što je bilo, jer imamo ciljeve u budućnostui koje želimo da ispunimo“, naglasio je Bakić.

„Novi selektor zna sve što se događalo, a na nama je da radimo, ispravimo gfreške, da budemo bolji...“.

Prvi test za Hadžibegića je u četvrtak protiv Mađarske u prijateljskom meču u Podgorici.

„Selektor želi da uđemo u meč kao da je kvalifikacioni. Tako će i biti, od starta moramo da budemo jaki. Mađarska je kvalitetna selekcija, odlična provjera pred duel sa Češkom u kvalifikacijama, a želimo da se spremimo kao da je utakmica za bodove“.

Bakić ističe da će se Crna Gora boriti u grupi dok god ima šansi za drugo mjesto. Šanse su teorijske – samo dva boda su osvojena iz četiri meča.

„Nećemo odustati dok god postoji i najmanja mogućnost. Vjerovaćemo da možemo do posljednjeg trenutka“.

Dolazak novog selektora je možda i dodatni motiv za sve igrače da se nametnu, pokažu da su baš oni ti koji zaslužuju mjesto među najboljih 11.

„U reprezentaciji sam od 15. godine, za mene je to ogromna čast i obaveza da uvijek pružim 100 odsto. Tako je bilo i biće uvijek. Mislim da ne treba da bude poseban motiv, dovoljno je da igraš za nacionalni tim. To je za mene svetinja i najveća privilegija“.

U teškim trenucima potreba je i podrška, naglasio je Bakić.

„Vjerujem da će navijači da shvate da smo na novom početku. Bili su uz nas uvijek, nadam se da će biti uz nas i ubuduće. Nismo dobro krenuli, ali zato nam je i podrška još važnija“, zaključio je Bakić.

Bonus video: