Zvezdina Zvezda: Savićević nije bio dostojan priznanja koje sad dobija Marko Marin?

"Novosti" pišu da će nekadašnji reprezentativac Njemačke, koji se Zvezdom dva puta ušao u Ligu šampiona, uskoro dobiti najveće moguće priznanje beogradskog kluba
23938 pregleda 144 komentar(a)
Mogao bi da postane 7. Zvezdina Zvezda: Marko Marin, Foto: MARKO DJURICA
Mogao bi da postane 7. Zvezdina Zvezda: Marko Marin, Foto: MARKO DJURICA
Ažurirano: 02.09.2019. 23:12h

Marko Marin trebalo bi da dobije najveće priznanje najvećeg kluba na Balkanu - kako su objavile "Večernje Novosti", Njemac iz Bosanske Gradiške uskoro će postati sedma Zvezdina Zvezda.

Odluku bi, kako se navodi, trebalo da donese Upravni odbor Zvezde, a zatim da je ozvaniči i Skupština kluba.

Kapiten "crveno-bijelih", nekadašnji reprezentativac Njemačke, na taj način bi bio nagrađen za dva uzastopna nastupa Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ovo laskavo prizanje do sada su dobile najveće zvijezde beogradskog crveno-bijelog kluba, fudbalske ikone nad ikonama - Rajko Mitić, Dragoslav Šekularac, Vladimir Petrović Pižon, Dragan Džajić i Dragan Stojković.

Kada je trebalo da se odredi šesta Zvezdina Zvezda i priznanje dodijeli Dejanu Savićeviću, jednom od najzaslužnijih za titulu prvaka Evrope 1991. godine, čelnici beogradskog kluba su, skoro dvije decenije kasnije, izabrali solomonsko rješenje - priznanje su dodijelili cijeloj generaciji koja se popela na evropski i svjetski krov.

"Nisam bio, što bi političari rekli, podoban. Zna se ko je spriječio da to postanem... To smo u tom trenutku mogli da budemo samo Prosinečki ili ja. Pošteno govoreći, niko drugi", rekao je Savićevićza Sport klub prošle godine, odgovarajući na pitanje da li žali što nije izabran za šestu Zvezdinu Zvezdu.

Dakle, ne Dejan Savićević, koji je rušio Bajern, Glazgov Rendžers, Dinamo Drezden, prije toga i Keln, Galatasaraj, Milan... koji je odveo Zvezdu na krov Evrope, sa kojom je osvojio tri titule prvaka Jugoslavije, u čijem je dresu umalo dobio Zlatnu loptu "Frans fudbala" za najboljeg evropskog igrača (zauzeo drugo mjesto, iza Žan-Pjera Papena).

Ne ni Robert Prosinečki, u to vrijeme takođe jedan od najboljih fudbalera Evrope.

Ne ni Darko Pančev, tada najbolji strijelac Starog kontinenta.

Uz imena legendi Mitića, Šekularca, Džajića, Petrovića i Stojkovića, moglo bi da stoji ime - Marka Marina, fudbalera koji je došao prošle godine nakon prvog plasmana u Ligu šampiona, dao je šest golova u crveno-bijelom dresu, prošlog ljeta igrao grupnu fazu, ovog pomogao timu da se opet plasira u LŠ....

Blago rečeno - čudna ideja, čudni kriterijumi...

Bonus video: