FUDBALER STRADAO U JANUARU

Porodica Emilijana Sale želi istinu o padu aviona

Sala je putovao iz Nanta u novi klub Kardif, kada je njegov avion pao u Lamanš, a osim njega poginuo je i pilot Dejvid Ibotson
789 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Porodica fudbalera Emilijana Sale, koji je u januaru poginuo u avionskoj nesreći, saopštila je danas da će uraditi sve kako bi se otkrila istina.

Sala je putovao iz Nanta u novi klub Kardif, kada je njegov avion pao u Lamanš, a osim njega poginuo je i pilot Dejvid Ibotson. Prošlog mjeseca objavljen je izveštaj u kome se navodi da su se obojica ugušili ugljen monoksidom prije nego što se avion srušio.

Poslije nesreće porodica Emilijana Sale je pokrenula sajt za prikupljanje novca kako bi se nastavila potraga za telom fudbalera, a mediji su prenijeli da bi porodica mogla da učini isto, kako bi se izvukla olupina aviona.

"Porodica Emilijana Sale razmatra naredni potez i uradiće sve što je moguće kako bi osigurala da se otkrije istina užasnog incidenta, kako nijedna porodica ne bi morala da prodje kroz iste muke. Da Dejvid Merns nije locirao avion, Emilijanovo tijelo možda nikada ne bi bilo pronađeno i potencijalni značaj trovanja ugljen monoksidom nikada ne bi bio otkriven", navodi se u saopštenju, prenijeli su britanski mediji.

Fudbalerova porodica je razočarana izvještajima nadležnih, a posebno jer se odustalo od zvanične potrage za avionom.

"Porodica se i dalje nada da će joj istraga dati odgovore o Emilijanovoj smrt i da će se bezbjednost vazdušnog saobraćaja poboljšati, uključujući i sprječavanje sličnih smrti u budućnosti. Nadaju se da njihova vjera u englesko pravosuđe nije izdana", navodi se u saopštenju porodice Emilijana Sale.