Hadžibegić pred debi: Da okrenemo novu stranicu

Crna Gora - Mađarska, četvrtak 20 i 45
7017 pregleda 1 komentar(a)
Hadžibegić i Džudović, Foto: Savo PRELEVIC
Hadžibegić i Džudović, Foto: Savo PRELEVIC

Faruk Hadžibegić se sprema za debi na klupi Crne Gore – ne obećava čuda, ne obećava nemoguće, ali vjeruje da nacionalni tim može da napravi iskorak.

Prvi test je u četvrtak od 20 i 45 protiv Mađarske u prijateljskom meču pod Goricom.

„Ne mislim da sam bolji od ostalih. Porazi i pobjede su sastavni dio igre, a mi moramo da promijenimo stranicu, a ne da razmišljamo zašto smo peti. Mi smo tu da radimo najbolje što možemo, a ja sam najodgovornija osoba za to što uradimo“, kazao je Hadžibegić.

Igrači su svjesni u kakvoj je situaciji reprezentacija, te da postoji ogromna želja da se to promijeni.

„Znam da žele da se dokažu, želja je čak i prevelika, takva je situacija bila juče na treningu. Moramo i to da kanališemo, da budemo mirni, da ne stvaramo još veći pritisak. Nije poenta u tome da se dokažu novom selektoru. Mi moramo da držimo kult reprezentacije i da o tome ne diskutujemo. Kad postignemo kult, a ima prostora da se podigne, napravićemo iskorak. Imamo igrače, ali treba da ih sklopimo u okviru projekta. Rezultat – mi možemo da odigramo sjajno, a da ne pobijedimo, jer imamo i protivnika ispred sebe“.

Mađarska pobijedila Hrvatsku, podsjetio selektor.

„Malo ko je to uspio. Disciplinovani su, jaki su u prekidima i sigurno će pokušati da iskoriste našu situaciju da nam naprave pritisak. Mi idemo na pobjedu, igramo kod kuće – poštovanje rivalu, ali igraćemo sa svim mogućnostima. I vjerujem da možemo da pobijedimo. Ali, uvijek i protiv svakoga moramo da igramo 100 posto. Ubijeđen sam u to da svaki igrač za nacionalni tim igra maksimalno, bez kalkulacija, ali ima prostora da se i to nadogradi“.

Crna Gora će igrati bez Stefana Savića protiv Mađarske, a kapiten i lider je, trenutno, upitan i za Češku.

„Ljekarski tim se bavi da ga pripremi za Češku. Drago mi je što je tu, i kao igrač i kao ličnost. Ja bih najviše volio da imam 11 Savića, ali ne mogu svi da igraju u Barseloni, Atletiku... On je lider, mi smo imali preporuku kluba da ne dolazi, ali on je tu i to je za svako poštovanje. Žale se na povrede i Vešović i Bakić, ali vidjećemo kakvo je njihovo stanje".

Kakvu Crnu Goru bi trebalo očekivati protiv Mađara?

„Imamo dva klasična špica, vidjećemo da li će igrati obojica, jer imamo meč sa Češkom“.

Bonus video: