Crna Gora - Mađarska, 12 i po godina kasnije - Janković: Nova energija za novi početak

Crna Gora je u seriji od šest mečeva bez pobjede
1950 pregleda 0 komentar(a)
Marko Janković, Foto: Savo Prelević
Marko Janković, Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u četvrtak od 20 i 45 dočekuje Mađarsku u prijateljskom meču pod Goricom.

Mađarska je bila prvi rival "sokola" - 24. marta 2007, a 12 i po godina kasnije, nacionalni tim je protiv iste selekcije na novom početku, sa novim trenerom i novim motivom

„Svaki trener donese nešto novo – novu energiju, nove zahtjeve. Usvajamo ono što se traži od nas, selektor se polako upoznaje sa nama. Sve što je bilo do sada ne važi, moramo da se dokazujemo, što i radimo. Utisci su pozitivni, nadam se i da je selektor zadovoljan sa nama“, kazao je Marko Janković.

Da li je promjena trenera motiv ili opterećenje za igrače pred novo dokazivanje?

„Mi smo profesionalci, ništa to nije novo. Motiv više je da se radi sa selektorom koji je bio izuzetan fudbaler, koji je radio u velikim klubovima. Nema pritiska, nema ni treme, veliki smo momci, trudićemo se da se nametnemo“.

Crna Gora je u seriji od šest mečeva bez pobjede, posljednju je ostvarila u oktobru protiv Litvanije (2:0), kada je Janković postigao i prvi gol u dresu reprezentacije.

Od tada je nacionalni tim prošao kroz težak period - i rezultatski, ali i organizaciono, dešavanja pred meč sa Kosovom u junu izazvala su tektonske poremećaje...

Zbog toga je duel sa Mađarskom, iako prijateljski, a samo pet dana pred takmičarski sa Češkom, veoma važan...

"Trudićemo se da budemo najbolji što možemo, da damo maksimum. Zbog samopouzdanja bi bilo važno da pobijedimo, ali i istovremeno da pokušamo da napravimo igru kakvu bi trebalo da imamo ubuduće. Da igramo uz nove zamisli i novu energiju, ali i da ostvarimo dobar rezultat - to bi bilo idealno", zaključio je Janković.

Bonus video: