"Azuri" i "furija" pet od pet na polovini puta na Euro

Italija i Španija su slavile u svih pet utakmica kvalifikacija u grupama J i F
1474 pregleda 0 komentar(a)
AP, Foto: Hakob Berberyan
AP, Foto: Hakob Berberyan
Ažurirano: 05.09.2019. 22:49h

Septembarski ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo otvorila je utakmica Jermenija - Italija u grupi J, a "azuri" su slavili i u petoj utakmici 3:1.

Italija je loše ušla u utakmicu, jer su domaćini poveli golom Karapetjana u 11. minutu. Ipak, kvalitet "azura" došao je do izražaja u 28. minutu kada je Beloti poravnao, a nade Jermena u novo iznenađenje "pokopao" je upravo Karapetjan isključenjem u posljednjim trenucima poluvremena.

U nasatvku "azuri" nisu žurili i strpljivo su tražili šansu, koja je došla u 77. minutu kada je Pelegrini pogodio, a tri minuta kasnije je Beloti stavio tačku.

Italija ima 15 bodova nakon petog kola, a Jermenija je ostala na šest na polovini kvalifikacija, šest manje iza drugoplasirane Finske, koja je golom nezaobilaznog Temu Pukija sa penala u 52. dobila Grčku.

Bosna je u istoj grupi dobila Lihtenštajn sa 5:0, i ima sedam bodova, pet manje od Finaca na polovini kvalifikacija u kojima plasman će izboriti po dvije selekcije iz grupa.

I u grupi F, Španija grabi krupnim koracima i ima svih pet pobhejda, jer je slavila na teškom gostovanju Rumuniji. Serhio Ramos sa penala u 29. te Pako Alkaser golom u 47. minutu na asistenciju Albe su imali veliku prednost. Ipak, Andone je prepolovio prednost u 59. da bi Dijego Ljorente dobio crveni karton u 79. minutu, ali Rumuni nisu uspjeli da iskoriste brojčanu prednost i ostali su na sedam bodova, tri manje do Švedske koja je očekivano večeras slavila na Farskim Ostrvima 4:0.

Očekivano su u istoj grupi slavili Norvežani nad Maltom kući 2:0, pa su zadržali dva boda minusa nad susjedima iz Švedske.

U grupi D je Danska pobjedom na Farskim Ostrvima 6:0, prišla vodećoj Republici Irskoj na tri boda a ima i utakmicu manje, pošto su Irci remizirali sa Švajcarskom 1:1. Irci iz pet utakmica imaju 11 bodova. Švajcarcima je to bio tek treći meč kvalifikacija i imaju pet bodova.

Generalno, u devet mečeva današnjih kvalifikacija nije bilo iznenađenja, ali je Sjeverna Makedonija osvojila veliki bod u Izraelu 1:1, u grupi G u kojoj vlada Poljska sa 12 bodova iz četiri utakmice. Makedonci su remijem ostali u igri za plasman, sa tri boda manje od Izraela.

Bonus video: