"LAKŠE JE KORIGOVATI STVARI NAKON POBJEDE"

Hadžibegić zadovoljan: Želim da Crna Gora bude na nivou ostalih reprezentacija iz eks-Ju

"Zadovoljan sam, naročito scnenarijom nakon rano primljenog gola. Ekipa je našla enegriju i volju da se vrati i to je ono što me raduje".
3900 pregleda 1 komentar(a)
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić krenuo je pobjedom protiv Mađara u prijateljskom meču.

Zadovoljan je zbog debija, ali kaže da treba biti "lucidan" u analizi.

"Zadovoljstvo da, euforije ne. Jeste lijepo kada se krene pobjedom, ali ima dosta stvari koje treba da se koriguju. Ali, uvijek je lakše korigovati nakon pobjede", kazao je Hadžibegić.

Baš kao prije 12 i po godina, u prvom, istorijskom meču protiv Mađara, Crna Gora je počela meč "iz hendikepa" - golom koji je primila u prvoj akciji.

"Zadovoljan sam, naročito scnenarijom nakon rano primljenog gola. Ekipa je našla enegriju i volju da se vrati i to je ono što me raduje".

Kosović u 32. i Mugoša iz penala u 75. minutu donijeli su preokret Crnoj Gori.

"Pobjeda je zaslužena, iako je to daleko od onog što ova ekipa može. Imamo malo problem u ritmu, neki igrači igraju, neki ne, zbog toga su i oscilacije u igri. Volio bih kada bih mogao da to promijenim", kaže 61-godišnji stručnjak iz Sarajeva.

"S druge strane, zadovoljan sam, jer sam tražio igru, bez obzira na rezultat. I igrali smo - nekad čak i previše. Želim to, jer rješenja uvijek dolaze kroz igru".

Nikola Vukčević je u prvom poluvremenu bio jedini zadnji vezni, iza četvorke koja je bila ispred njega, što je formacija kakvu do sada nismo vidjeli...

"Imao sam ideju da malo pomaknemo igru ofanzivnije, da imamo protok lopte prema naprijed. Vukčević tu bio jako bitan, Kosović takođe", kazao je Hadžibegić.

Savić, Vešović, Janković i Bakić nisu igrali protiv Mađarske, da li će biti spremni za Češku?

"Mislim da hoće, iako ne smijerm reći 100 posto, jer je Marko Janković predsami polazak na stadion dobio temperaturu, ostao je u hotelu da primi infiziju".

Hadžibegić je još istakao:

"Želimo da Crna Gora bude na nivou svih ekipa iz bivše Jugoslavije. Imamo kvalitet, treba da se borimo kao što smo se danas borili. Osjetili smo podršku sa tribina, u momentima kada nam je bila potrebna, što je jako bitno".

Slijedi Češka - teška utakmica, kvalifikaciona, teži, drugačiji protivnik...

"Idemo na pobjedu, ako ne dobijemo - neka Češka bude toliko dobra da nas spriječi u tome. Peto mjesto nas ne interesuje, to sam ponovio više puta, želimo da izađemo što više na tabeli. Česi su jaki, Česi su favoriti, ali nisu Argentinci. Nemojte me pogrešno shvatiti - ne zovu Crnogorce uzalud sokoli. Prema tome, nema kalkulacija, idemo na pobjedu, ne želim da imamo neki strah od protivnika", zaključio je Hadžibegić.