Miljenik vlasti i Bolsonara: Ronaldinju oduzet pasoš, nema para, a postao ambasador

Slavni fudbaler, kome je Viši sud Brazila, oduzeo putna dokumenta, jer ne može da plati kaznu od 2,2 miliona dolara, zbog izgradnje nelegalnih objekata, postao je ambasador Brazilskog putničkog i turističkog instituta
9258 pregleda 3 komentar(a)
Ronaldinjo, Foto: Andre Penner
Ronaldinjo, Foto: Andre Penner

Nema para, nema dokumenta - a postao je ambasador.

U Brazilu je sve moguće, posebno kada je riječ o Ronaldinju.

Slavni fudbaler, kome je Viši sud Brazila, oduzeo putna dokumenta, jer ne može da plati kaznu od 2,2 miliona dolara, zbog izgradnje nelegalnih objekata, postao je ambasador Brazilskog putničkog i turističkog instituta.

To je organizacija koja se bavi promocijom države i turističkih potencijala, a koja funkcioniše u okviru Ministarstva turizma.

Ronaldinjo je, pišu brazilski mediji, funkciju dobio kao nagradu za javnu podršku predsjedniku Žairu Bolsonaru, i u kampanji i sada, kada je na udaru zbog ekološke katastrofe u Amazoniji.

Ronaldinjo je početkom godine kažnjen sa 2,2 miliona dolara, jer njegovi objekti na obali rijeke Rio Grande nisu ispunjavali ekološke standarde.

Pošto država nije mogla da se naplati, s obzirom na to da na njegovim dostupnim računima nije bilo novca, oduzeta su mu dokumenta, tako da ne može da napušta Brazil...

Bonus video: