Simić: Imamo karakter, želimo pobjedu nad Češkom

Faruk Hadžibegić je juće prvi put vidio kako djeluje tim u utakmici, sada ima još četiri dana se kroz pripreme ekipa prilagodi novom, mnogo težem izazovu i jačem rivalu od Mađarske
2467 pregleda 3 komentar(a)
Marko Simić i Žarko Tomašević, Foto: Savo PRELEVIC
Marko Simić i Žarko Tomašević, Foto: Savo PRELEVIC

Dan nakon meča sa Mađarskom, počele su pripreme za Češku.

Igrači su odradili trening u kampu FSCG, za neke je to bio trening oporavka, za one koji su manje igrali nastavak rada, a za Savića, Bakića, Vešovića i Raspopovića prilika da se primaknu oporavku...

Faruk Hadžibegić je juće prvi put vidio kako djeluje tim u utakmici, sada ima još četiri dana se kroz pripreme ekipa prilagodi novom, mnogo težem izazovu i jačem rivalu od Mađarske.

“Sada je važno da smo pobijedili utakmicu poslije dugo vremena. Bitna je za motiv i samopouzdanje pred naredni meč. Češka je veoma kvalitetna ekipa, na nama je da se spremimo najbolje što možemo”, kazao je Marko Simić.

Duel sa Mađarskom je pokazao da Crna Gora ima potencijal, koji je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija možda bio i skriven, spletom okolnosti - pobjeda u Sofiji je oduzeta iz nepostojećeg penala, Englezi su bili previše snažni, a junski mečevi sa Kosovom i Češkom su odigrani u atmosferi stresa i šoka.

Izgledalo je u uvodu meča sa Mađarima da će se fudbalska i rezultatska agonija nastaviti, nakon što su gosti poveli iz prvog napada, u drugom minutu.

“Svo smo bili u šoku, ali vratili smo se – imamo karakter, nije nas lako slomiti”, kazao je Simić.

Česi bi vjerovatno iskoristili takav početak meča bolje nego Mađari, koncentracija mora da bude mnogo veća, da bi se ispunio cilj i da se Crna Gora pomjeri sa posljednje pozicije.

“Dok god postoji šansa da se borimo za drugo mjesto u grupi mi ćemo to uraditi. Želimo da dobijemo sve četiri utakmice, vidjećemo koliko je realno, ali učinićemo sve da izvučemo maksimum iz naredne četiri utakmice”, kazao je Simić.

Meč Crna Gora - Češka igra se u utorak.

Bonus video: