Delirijum u Prištini: Kosovo dobilo Češku i napravilo korak ka Evropskom prvenstvu

Kosovo - Češka 2:1 u Prištini, u 18 sati na Vembliju igraju Engleska - Bugarska
15716 pregleda 29 komentar(a)
Slavlje fudbalere Kosova, Foto: FLORION GOGA
Slavlje fudbalere Kosova, Foto: FLORION GOGA
Ažurirano: 07.09.2019. 22:19h

Dok Crna Gora, sa novim selektorom, kuje plan kako da izbjegne posljednje mjesto u grupi A, u Prištini se danas igrao važan meč u borbi za drugu poziciju, pored neprikosnovenih Engleza.

Kosovo je na stadionu "Fadilj Vokri" šokiralo Češku i preuzelo pol-poziciju - 2:1 su slavili izabranici Bernara Šalana i pretekli Čehe na tabeli.

Kosovo ima osam bodova iz četiri meča, jer je prethodno remiziralo kod kuće sa Bugarskom i sa Crnom Gorom u gostima (oba meča po 1:1), a slavilo na gostovanju Bugarima u Sofiji (3:2).

Češka ima šest bodova - nakon dvije pobjede, nad Bugarskom (2:1) i Crnom Gorom (3:0) kod kuće, danas je stigao i drugi gostujući poraz, nakon onog od 5:0 protiv Engleza na Vembliju.

Česi su poveli u Prištini, golom napadača Lajpciga Patrika Šika u 16. minutu.

Domaći su, međutim, reagovali ekspresno i izjednačili samo četiri minuta kasnije - nakon ubacivanja Elbasana Rašanija pogodio je napadač Fenerbahčea Vedad Murići.

Kosovo je i u nastavku pokazalo kvalitet - iako su Česi više imali loptu u nogama, domaći su strpljivo čekali šansu, uz podršku publike bili su opasni u napadu.

U 67. minutu fudbaleri Kosova su "na brzinu" izveli korner, odbrana Češke je zaspala, a fudbaler Standarda iz Liježa Mergim Vojvoda nogom pogodio je mrežu golmana Vaclika.

Velika pobjeda Kosova, veliki udarac za Čehe, koji sada sa velikim imperativom pobjede dolaze u Podgoricu (utorak), na duel sa reprezentacijom Crne Gore.

Englezi su u drugom meču grupe G savladali na "Vembliju" Bugarsku sa 4:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: