Francuzi prvi polufinalisti, duh Karijusa ušao u Musleru

Kao da je duh Lorisa Karijusa ušao u Fernanda Musleru, koji je uništio sve šanse da se Urusi vrate u život u 61. minutu, kada mu je nakon šuta Antoana Grizmana lopta prošla kroz ruke baš kao Njemcu iz Liverpula u finalu Lige šampiona
0 komentar(a)
Fudbaleri Francuske, Foto: Reuters
Fudbaleri Francuske, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.07.2018. 16:21h

Nakon Argentine, još jedan velikan južnoameričkog fudbala je stao pred Francuskom - „galski pjetlovi“ su se domogli polufinala Mundijala u Rusiji pobjedom nad Urugvajem (2:0).

Kao da je duh Lorisa Karijusa ušao u Fernanda Musleru, koji je uništio sve šanse da se Urusi vrate u život u 61. minutu, kada mu je nakon šuta Antoana Grizmana lopta prošla kroz ruke baš kao Njemcu iz Liverpula u finalu Lige šampiona.

Protiv moćnog tima Didijea Dešana je bilo teško izjednačiti i nakon minimalnog minusa, a ne nakon 0:2 na svega pola sata do kraja. Taj kiks inače veoma pouzdanog čuvara mreže je otklonio sve dileme u Nižnjem Novgorodu i promovisao „trikolore“ u prvog polufinalistu.

Prvo poluvrijeme je bilo nezanimljivo do samog finiša, kada su se uzbuđenja ređala kao na traci. Prva je „obarač potegla“ Francuska - u 40. minutu je centrirao Grizman, a Rafael Varan sjajno plasirao loptu i postao drugi igrač koji je zatresao mrežu Muslere u Rusiji. Prvi je bio njegov dugogodišnji rival za mjesto štopera u Realu, Portugalac Pepe.

Četiri minuta kasnije, još jedan štoper je mogao da se proslavi - Martin Kaseres je fenomenalno šutirao glavom, ali je Igo Ljoris još bolje reagovao i spriječio izjednačenje.

Nakon trećine drugog poluvremena, Grizman je šutirao sa preko 25 metara pravo u Musleru, ali je dugogodišnji čuvar mreže Galatasaraja napravio najveći kiks u karijeri...

URUGVAJ - FRANCUSKA 0:2

Nižnjij Novgorod - Stadion Nižnji Novgorod. Gledalaca: 43.319. Sudija: Nestor Pitana (Argentina). Strijelci: Varan u 40. i Grizman u 61. minutu. Žuti kartoni: Bentankur, Rodriges (Urugvaj), Ernandes, Mbape (Francuska).

Urugvaj: Muslera, Kaseres, Himenes, Godin, Laksalt, Toreira, Vesino, Nandes (73. Ureta), Bentankur (59. Rodriges), Suares, Stuani (59. Gomes).

Francuska: Ljoris, Pavar, Varan, Umtiti, Ernandes, Kante, Pogba, Toliso (80. N'Zonzi), Mbape (88. Dembele), Grizman (90+3. Fekir), Žiru.

Bonus video: