Mladi bez šansi protiv Španije - Olmo riješio sve u Kasteljonu

As Dinama iz Zagreba postigao oba gola protiv naše selekcije
2568 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Krstović, Foto: Savo Prelević
Nikola Krstović, Foto: Savo Prelević

Mlada fudbalska reprezentacija je otvorenom igrom željela da se suprotstavi favoritu u kvalifikacionoj grupi za EP, ali Španija je pokazala snagu u Kasteljonu - slavila je 2:0 bez većih problema protiv izabranika Miodraga Vukotića.

Kompletna koncepcija naše ekipe pala je u vodu u uvodnim minutima, a krivac je as zagrebačkog Dinama Dani Olmo, dvostruki strijelac. Prvo je u 3. minutu rutinski matirao Filipa Đukića nakon asistencije Kukurele, a onda je u 12. dočekao poklon od štopera Stefana Milića.

Kapiten Budućnosti je vratio loptu svom golmanu, ali nije primijetio da je Olmo iza leđa, pa nekadašnji talenat Barselone nije pogriješio. Tada je i postalo jasno da Crna Gora teško može da izbjegne poraz u duelu sa „crvenom furijom”.

Samo dva ozbiljna pokušaja imali su naši fudbaleri u prvih 45 minuta, probala su dvojica Krstovića - Nikola iz slobodnog udarca i Srđan sa preko 20 metara.

Ni nastavak nije ponudio drugačiju sliku, Španci su dominirali, a Olmo je u nekoliko navrata propustio šansu da dođe do het-triika...

Crnoj Gori je ovo drugi poraz iz tri kola kvalifikacija. Poražena je i od Kazahstana pod Goricom, a prije nekoliko dana je u Nikšiću bila bolja od Farskih Ostrva.

Naredne mečeve u kvalifikacijama Crna Gora igra kod kuće - 10. oktobra dočekaće Sjevernu Makedoniju, a pet dana kasnije rival je Španija.

Bonus video: