Česi lakše dišu nakon Podgorice, selektor Šilhavi: Nisam očekivao ovakvu pobjedu, momci su pokazali karakter

"Igrali smo produktivno, taktički veoma dobro i aktivno. U prvom dijelu nismo iskoristili šanse, u drugom jesmo. Vježbali smo prekide mnogo, to su situacije koje smo uvježbavali, a Souček nam je jak adut u igri glavom", rekao je Šilhavi
3856 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje čeških fudbalera, Foto: Savo PRELEVIC
Slavlje čeških fudbalera, Foto: Savo PRELEVIC
Ažurirano: 10.09.2019. 23:22h

Jaroslav Šilhavi lakše diše nakon Podgorice - Češka je pobjedom nad Crnom Gorom 3:0 opet u povoljnoj poziciji za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Srećan sam zbog rezultata, vratili smo se u igru za EURO. Hvala momcima, pokazali su da imaju karakter. Nakon meča sa Kosovom bili su pod velikim psihološkim pritiskom, a reagovali su na najbolji. Nisam očekivao ovakav rezultat, igrali smo u gostima, protiv dobre ekipe, ali odigrali smo dobar meč i rezultat je takav kakav je ", rekao je Šilhavi.

Češka je prva dva gola postigla iz prekida, pored loše postavljene odbrane rivala, treći je dala nakon penala.

"Igrali smo produktivno, taktički veoma dobro i aktivno. U prvom dijelu nismo iskoristili šanse, u drugom jesmo. Vježbali smo prekide mnogo, to su situacije koje smo uvježbavali, a Souček nam je jak adut u igri glavom", rekao je Šilhavi.

Crna Gora je imala dvije dobre šanse u prvom dijelu...

"Nije mi bilo prijatno, utrnuo sam u momentu, jer sam znao da oni mogu da naprave problem iz kontranapada. Uspjeli smo da ih timskom igrom i saradnjom spriječimo da kasnije budu opasni", kazao je Šilhavi.

Bonus video: