Sutjeska odbrojava, Budućnost traži prvu pobjedu

Ako nastavi u dosadašnjem ritmu, Sutjeska će postati prva crnogorska ekipa koja će u aprilu osvojiti titulu. Pod Goricom slobodan ulaz, derbi začelja u Tuzima
77 pregleda 0 komentar(a)
Mladost - Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Mladost - Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.03.2018. 08:00h

Nakon što su u prva tri proljećna kola zalihu na vrhu povećali sa 13 na rekordnih 16 bodova, fudbaleri Sutjeske mogu da počnu odbrojavanje, iako će do kraja odigrati još 14 utakmica.

Svaka pobjeda u nastavku prvenstva, svaki osvojeni bod, „opasno” će približiti izabranike Nikole Rakojevića, koji su na dobrom putu da postanu prva crnogorska ekipa sa ovjerenom titulom u aprilu.

Dominacija u dosadašnjem toku sezone sluti na takav epilog, ali pred Nikšićanima je još ispita - jedan je i današnji protiv Mladosti kraj Bistrice (13 sati, TV Arenasport).

Drugoplasirana Budućnost pod Goricom dočekuje Rudar i ima sasvim drugačije motive - izabranici Vladimira Vermezovića traže prvu pobjedu u 2018. godini.

Današnja, 23. runda Telekom 1. CFL donosi i sudare Iskre i Zete, odnosno Kom Eurozoxa i Grblja, te jedan klasični derbi začelja - Dečić i Petrovac vodiće u Tuzima direktnu bitku za opstanak.

Mladost sa ambicijama kraj Bistrice

Mladost je neporažena u drugoj polusezoni, a pokušaće da ostane i kraj Birstrice, kao što je bio slučaj u prvom dijelu sezone (1:1).

"Gostujemo šampionskoj ekipi, Rakojević je fenomenalno složio kockice, ali idemo da se nadigravamo i vjerujem da imamo kvalitet za to", kaže Admir Adrović, napadač Mladosti.

"Borimo se za Evropu i značajan nam je svaki bod. Moramo da budemo disciplinovani i maksimalno požrtvovani.

Mladost je oslabljena u odbrani, nema suspendovanih štopera Simovića i beka Roganovića.

Fudbaleri Sutjeske, s druge strane, više ne kriju da su pred velikim uspjehom, ali poručuju da njihov motiv i koncentracija neće padati, upkos ogromnoj bodovnoj razlici.

"Veliko je zadovoljstvo kada imate toliku prednost na vrhu. Pred ogromnim smo uspjehom, ali će nam prednost kojoj se niko nije nadao poslužiti kao dodatni motiv da dodamo gas do kraja. Dolazi nam Mladost, dobra i iskusna ekipa, mogli bi da presude detalji. Mi ne kalkulišemo, idemo na pobjedu", poručuje lijevi bek Nikšićana Marko Vučić.

Korea se vraća, Simon će nakon pauze

Prošlo je više od tri mjeseca otkada je Budućnost ostvarila posljednju pobjedu. U međuvremenu je bila i zimska pauza, ali se izabranici Vladimira Vermezovića nisu radovali ni na prijateljskim mečevima.

Novu šansu da konačno „probiju led”, Podgoričani imaju protiv Rudara, u jednom od derbija 23. kola. I slobodan ulaz na stadionu pod Goricom može da se protumači kao želja rukovodstva Budućnosti da što više navijača pomogne timu da konačno ostvari pobjedu.

"Igramo treći derbi u četiri kola. Mnogo ljudi koji su učestvovali u životu Budućnosti, sada su u Rudaru, i to je sa njihove strane motiv više, što je normalno. Jedino što mi treba da uradimo jeste pokažemo želju za pobjedom, jer konačno je došlo vrijeme da se dobije neki meč. Moramo, međutim, i imati razumijevanja za ekipu koja je u stvaranju", kaže Vermezović.

Vezista Luka Mirković je i dalje povrijeđen, nastup Milivoja Raičevića je pod znakom pitanja...

"Simon Vukčević vrijedno radi sa ekipom i dobro će mu doći reprezentativna pauza (od 17. do 31. marta), nakon koje očekujem da bude dio takmičarske ekipe. S druge strane, Dominik Korea će prvi put biti u protokolu, zaslužio je to svojim radom i odnosom na treninzima", kazao je trener Budućnosti.

Vukotić i Đalović u novom pokušaju da zaustave „svoje”

Rudar se sa dvije vezane pobjede probio do 4. mjesta, a pozitivnu seriju pokušaće da nastavi i u Podgorici.

Trener Miodrag Vukotić i napadač Radomir Đalović, koji su među najzaslužnijima za titulu Budućnosti prošle sezone, pokušaće ponovo da zaustave svoj bivši tim, kao što su jesenas uradili u Pljevljima (2:0).

"Budućnost je jako dobra ekipa, sastavljena od iskusnijih i mladih igrača koje sam i ja selektirao. Imaju kvalitet, ali dobro smo se spremili i očekujem da to pokažemo pod Goricom", kazao je Vukotić.

Đalović je jesenas u Pljevljima postigao drugi gol, u pobjedi Rudara 2:0.

"Profesionalac sam i uradiću sve što je u mojoj moći da stignemo do pozitvnog rezultata koji će nas približiti primarnom cilju, a to je plasman u Evropu", rekao je Đalović za Sportklub.

"Pripreme su nam mnogo značile i već se vidi da je Rudar mnogo bolja, kvalitetnija i takmičarski jača ekipa nego jesenas".

Parovi

SUTJESKA - MLADOST (13 h, TV Arenasport)

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

BUDUĆNOST - RUDAR (14.30)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

DEČIĆ - PETROVAC (14.30)

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

KOM EUROZOX - GRBALJ (14.30)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

ISKRA - ZETA (14.30)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

Bonus video: