Napustio reprezentaciju Crne Gore, jer je procijenio da neće biti u prvom timu: Jovanović pred suspenzijom od pola godine

Jovanović je, kako saznajemo, od selektor Miodraga Vukotića tražio da ga oslobodi obaveza u nacionalnom timu, tokom priprema za meč sa Farskim ostrvima, a kao razlog je naveo da je na treninzima uočio da nije u najužoj kombinaciji za prvi tim
18389 pregleda 10 komentar(a)
Mlada fudbalska reprezentacija pred meč sa Farskim ostrvima, Foto: Savo PRELEVIC
Mlada fudbalska reprezentacija pred meč sa Farskim ostrvima, Foto: Savo PRELEVIC
Ažurirano: 11.09.2019. 22:54h

Fudbaler Podgorice Anđelko Jovanović mogao bi da bude suspendovan na šest mjeseci, jer je napustio pripreme mlade reprezentacije Crne Gore.

FSCG je danas saopštio da je je protiv Jovanovića pokrenut "disciplinski postupak zbog neopravdanog napuštanja priprema U-21 reprezentacije Crne Gore za mečeve kvalifikacija za plasman na U-21 Evropsko prvenstvo 2021. godine", te da je suspendovan do donošenja odluke Disciplinske komisije FSCG.

Prema članu 83. Disciplinskog pravilnika FSCG, kazna za takav prekršaj može da bude novčana, te zabrana igranja do 12 utakmica ili do šest mjeseci.

Jovanović je, kako saznajemo, od selektor Miodraga Vukotića tražio da ga oslobodi obaveza u nacionalnom timu, tokom priprema za meč sa Farskim ostrvima, a kao razlog je naveo da je na treninzima uočio da nije u najužoj kombinaciji za prvi tim.

Smatrao je da mu je bolje da se vrati u klub, nego da ostane u reprezentaciji i da pokuša da se nametne za mečeve sa Farskim ostrvima i Španijom!

Crna Gora je pobijedila Farska ostrva 3:0, a izgubila od Španije 2:0.

Bonus video: