Obračun fudbalerki Barselone i Reala gledalo skoro dva miliona ljudi

Igračice Takona imaju još mnogo da uče prije nego što obuku dres sa grbom „kraljevskog kluba”, jer su prvi „el klasiko” izgubile čak 9:1!
1218 pregleda 0 komentar(a)
Barselona se poigravala sa klubom koji će od naredne sezone nositi ime Real, Foto: Twitter
Barselona se poigravala sa klubom koji će od naredne sezone nositi ime Real, Foto: Twitter
Ažurirano: 13.09.2019. 17:20h

Ženski fudbal nije naročito popularan u Španiji, nikada nije osvojena medalja na velikim takmičenjima, ali je ulazak Reala probudio interesovanje.

Florentino Peres je ovog ljeta odlučio da najvećem klubu na svijetu pripoji klub Takon kao žensku sekciju Reala i to je odmah izazvalo veliku pažnju javnosti.

Iako će Takon i ove sezone igrati pod tim imenom, prije nego što na ljeto naredne godine i zvanično postane dio „kraljevskog kluba”, već se rodilo veliko rivalstvo.

O tome govori i činjenica da je prvi meč Barselone i budućeg Reala na španskim televizijama i internet platformama gledalo čak 1.930.000 ljudi.

Još to nije „el klasiko”, jer Barsa ima veće suparnike (posljednje tri sezone je završila kao drugoplasirana, iza Atletiko Madrida), ali brojke dokazuju kolika je moć rivalstva dva najveća španska kluba.

A igračice Takona imaju još mnogo da uče prije nego što obuku dres sa grbom „kraljevskog kluba”, jer su prvi „el klasiko” izgubile čak 9:1!

Ko zna, možda će se Peres zbog toga naljutiti, pa narednog ljeta napraviti „Los Galacticas”...

Bonus video: