Barsu brinu povrede, "slijepe miševe" svađe

Tradicionalno neugodni “slijepi miševi” su Barselonu dobili u posljednjem okršaju - finalu Kupa kralja (2:1), ali Katalonci imaju razloga da vjeruje u pobjedu, tim prije jer je Valensija baš pred derbi promijenila trenera.
838 pregleda 0 komentar(a)
Oporavio se: Stefan Savić u duelu sa Dijegom Kostom juče na treningu Atletika, Foto: Atletiko Madrid
Oporavio se: Stefan Savić u duelu sa Dijegom Kostom juče na treningu Atletika, Foto: Atletiko Madrid

Uoči starta Lige šampiona, u utorak 17. septembra, u najjačim evropskim ligama najbolji klubovi će u današnjim utakmicama domaćih šampionata pokušati da uđu u ritam za elitno takmičenje, nakon što je većina njihovih igrača imala reprezentativne obaveze.

Najneizvjesniju utakmicu imaće prvak Španije, Barselona, koja bez povrijeđenog Lionela Mesija dočekuje Valensiju od 20.45 u La ligi.

Tradicionalno neugodni “slijepi miševi” su Barselonu dobili u posljednjem okršaju - finalu Kupa kralja (2:1), ali Katalonci imaju razloga da vjeruje u pobjedu, tim prije jer je Valensija baš pred derbi promijenila trenera.

U sukobu predsjednika i sportskog direktora “slijepih miševa”, sjajni trener Marselinjo Garsija Toral je stao na stranu struke.

Otpušten je, iako je Valensiji donio trofej naklon 11 godina i bio je najuspješniji trener u klubu u posljednjoj deceniji. Utakmicu protiv Barse vodiće njen i bivši igrač Real Madrida, Albert Selades.

- Tačno je da situacija nije normalana, ali ja se ničega ne bojim. Samim tim, ni izazova ili debija na ‘Nou kampu’ - kazao je Selades.

Vukčević i Savić u stroju

U prilog mu idu povrede u Barsi, jer osim Mesija ne igra ni Osman Dembele a sjajni Urugvajac Luis Suares je pod znakom pitanja. Obje ekipe su u prva tri kola sakupila po svega četiri boda, pa bespoštedne borbe neće izostati.

U dresu Barse Mesija neće biti ni na startu Lige šampiona u utorak u Dortmundu, a Valensija istog dana gostuje Čelsiju.

Real Madrid danas u prvom meču dana dočekuje Levante od 13 sati i ekipa Zinedina Zidana želi da prekine niz od dva remija pred gostovanje Pari Sen Žermenu u srijedu.

Za tim iz Valensije trebalo bi da nastupi crnogorski reprezentativac Nikola Vukčević, iako je zbog neugodnog udarca zamijenjen protiv Češke u utorak veče.

Lider Atletiko je jedina ekipa sa sve tri pobjede na startu, ali gostuje neugodnom Sosijedadu, a naš štoper Stefan Savić je juče odradio puni trening nakon povrede zbog koje je propustio dva meča reprezenzacije. Ipak, pod znakom pitanja je za mjesto komandanta odbrane “kolćonerosa”.

Lako za favorite na Ostrvu

Za razliku od Primere, ekipe koje igraju u Ligi šampiona iz Premijer lige danas ne bi trebalo da imaju previše problema.

Osim Čelsija koji gostuje jakom i dodatno u ljetnejm prelaznom roku pojačanom Vulverhemptonu u standardnom teminu od 16 sati. Totenhem u istom terminu dočekuje manjeg gradskog rivala, Kristal palas, dok Mančester juanjted dočekuje Lester. Glavni kandidati za titulu, Liverpul i Mančester siti, su veliki favoriti u mečevima 5. kola - “redsi” otvaraju dan utakmicom sa Njukaslom od 13.30 sati, dok ga “građani” zatvaraju u Noriču u 18.30 časova.

Firenca i dalje ne voli Staru damu

Prvak Italije, Juventus u 15 sati gostuje na jednom do najneprijateljskijih stadiona.

Naravno, riječ je o Firenci, ali Fiorentina uprkos ogromnoj podršci sa tribina je samo jednom uspjela da slavi protiv “stare dame” u devet posljednjih međusobnih okršaja.

Mržnju “ljubičastih” prema Juventusu nije umanjilo ni dirljivo oproštajno pismo Đanluiđija Bufona prilikom tragične smrti kapitena Fiorentine Davidea Astorija.

Koliko je Astori bio omiljen u Italiji pokazuje i podatak da Fiorentina jedina ima pravo na netipsku kapitensku traku, već je na odobrenje Fudbalskog saveza Italije urađen povez u čast omiljenog kapitena. Juve je slavio u obje prethdoenm utakmice u Seriji A, dok je Fiorentina bez boda. Juventus u srijedu u Ligi šampiona startuje na “Vandi Metropolitano” protiv Atletika!

I Inter, kao i Juve, ima maksiamlnih šest bodova, a izabranici Antonija Kontea večeras u 20.45 sati dočekuju Udineze. Napoli prije toga (18 sati) čeka Sampdoriju.

Bajern se za Zvezdu priprema na “Red Bul areni”

Borusija Dortmund u utorak dočekuje Barselonu, Bajer Leverkuzen dan kasnije moskovsku Lokomotivu, a uvid u formu dva njemačka giganta imaće u današnjem međusobnom na “Vestfalenu” (15.30 h).

I drugi par učesnika Uefinog elitnog takmičenja iz Njemačke, sastaje se danas - Lajpcig je na “Red Bul areni” domaćin Bajernu u 18.30 sati. Lajpcig jedini ima sve tri pobjede u Bundesligi, prate ga Bajern, Volfsburg i Bajer sa po sedam, dok je Borusija na šest bodova, nakon senzacionalnog poraza od novajlije, Union Berlina u prošlom kolu (3:1).

Lajpcig u utorak gostuje Benfiki, dok dan kasnije Bajern testira mogućnosti Crvene zvezde u Minhenu.

Bonus video: