Budućnost nastavlja niz u podgoričkom derbiju

Danas mečevi 7. kola Telekom 1. CFL - derbi na Starom aerodromu u noćnom terminu, Sutjeska čeka Petrovac, Iskra - Kom, Grbalj - Zeta, Rudar - Podgorica
1057 pregleda 0 komentar(a)
Draško Božović i Ivan Novović ne meču Budućnost - OFK Titograd prošle sezone, Foto: Savo Prelević
Draško Božović i Ivan Novović ne meču Budućnost - OFK Titograd prošle sezone, Foto: Savo Prelević

Telekom 1. CFL nastavlja se nakon reprezentativne pauze, i to podgoričkim derbijem - OFK Titograd i Budućnost večeras (20.30) na Starom aerodromu zatvaraju mečeve 7. kola.

Sutjeska će prije toga (15.30) pokušati da napravi pritisak na vodeću Budućnost i pobjedom nad Petrovcem kraj Bistrice smanji zaostatak na dva boda pred utakmicu lidera, baš kao i Iskra, koja je na trening kampu FSCG (18 h) domaćin Komu.

Danas, u 15.30 igraju još Grbalj - Zeta i Rudar - Podgorica. Prvoligaši nastavljaju u ubrzanom ritmu nakon pauze, jer je 8. kolo na programu već u srijedu, uz veliki derbi Budućnost - Sutjeska na stadionu pod Goricom.

BRNOVIĆ: DA DOBIJAMU U KONTINUITETU

Budućnost je prije pauze upisala najviše pobjeda (pet, uz jedan remi), postigla najviše golova (15, tri po meču) i, jasno, osvojila najviše bodova - 16, pet više od Sutjeske i Iskre.

Bez obzira na takav početak, Podgoričani su jedva čekali pauzu... - Prijala nam je pauza, momci su se osvježili, vidim po trenizima da su energičniji, agresivniji, spremni su i fizički. Igra ni do sada nije bila loša, ali može da bude i biće bolja. Vjerujem već od utakmice sa Titogradom - rekao je trener Budućnosti Branko Brnović juče na pres-konferenciji.

Sva tri puta prošle sezone sa Brnovićem na klupi, Budućnost je pobijedila komšije - 2:1 i 4:0 pod Goricom, 2:1 na Starom aerodromu. Može li da slavi i četvrti put u nizu?

- Pred nam je nezgodan protivnik. Komšije su dobra ekipa, imaju iskusne igrače, sigurno neće biti lako. Biće motivisani, ali bićemo i mi. Kao i uvijek idemo na pobjedu, a za nas je i remi kao poraz - ističe trener podgoričkog kluba.

Jasno, pobjeda u vjerovatno najtežem meču u dosadašnjem toku sezone dala bi krila Budućnosti pred derbi sa Sutjeskom u srijedu - “plavi” su već napravili solidnu razliku, žele da je povećaju. Budućnost, zasada, ima najbolji napad, ali nema najbolju odbranu, ako su parametar primljeni golovi...

- Mi smo ekipa koja igra napadački, uglavnom smo na protivničkoj polovini. Dešavalo se da napravimo kiks u fazi odbrane, ali smo reagovali na pravi način, pokazavši kvalitet i karakter. To je za pohvalu. Nadam se da ćemo biti sigurniji u svim linijama tima, kao i da ćemo pobjeđivati u kontinuitetu - zaključio je Brnović. OFK Titograd se oporavio nakon lošeg početka - na četiri uvodna meča ekipa Dragoljuba Đuretića nije postigla ni gol, a onda je po tri puta pogodila mrežu Koma kod kuće (3:1) i Petrovca u gostima (3:0). Ni pauza nije poljuljala samopouzdanje - ubijeđeni su u taboru “romantičara”.

- Uz igru koja je bila na nivou od samog starta prvenstva, u prethodna dva meča se nadovezao rezultat, pa u gradski derbi ulazimo puni optimizma. O Budućnosti ne treba trošiti riječi, njihovi rezultati govore sve, tako da nas očekuje teška utakmica. Moramo biti na maksimalnom nivou, kako bi došli do željenog ishoda. Daćemo sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat i da nastavimo gdje smo stali prije pauze - poručuje Ivan Novović, jedan od najiskusnijih u taboru OFK Titigrada.

KOJAŠEVIĆ: PRESABRALI SMO SE...

Sutjeska je odigrala čak devet utakmica u avgustu, a septembarska reprezentativna pauza došla je kao spas za izabranike Nikole Rakojevića.

Da li su fudbaleri aktuelnog šampiona uspjeli da se odmore, je li se vratila ubojitost, mogao bi da odgonetne današnji duel sa Petrovcem kraj Bistrice.

- Mislim da smo se presabrali, da ćemo kako šampionat bude odmicao igrati sve bolje - kaže Damir Kojašević, krilni napadač Sutjeske.

Petrovac je često bio neugodan po Sutjesku, naročito u Nikšiću. Domaći ni danas ne očekuju drugačiji meč, bez obzira što su Petrovčani pretposljednji na tabeli...

- Očekujemo pobjedu, iako znamo da je Petrovac kvalitetna ekipa. Već smo prokockali dosta bodova i vrijeme je da krenemo uzlaznom putanjom. Nema lakih utakmica i neće biti lako stići do vrha tabele, ali prvenstvo je dugo. Sutjeska je i minulih sezona zaostajala na početku, pa je sve dolazilo na svoje - kazao je Kojašević.

Vujačić ne igra do kraja godine?

Najbolji strijelac Budućnosti u drugom dijelu prošle sezone, korpulentni napadač Aleksandar Vujačić, još se nije oporavio od povrede, iako je operisao trbušni zid.

Kada će se vratiti na teren - još nije poznato...

- Vujačić se operisao, imao terapije, a onda je pokušao da trenira. Nije mogao. Vidjećemo ovih dana šta će biti. U slučaju njegove povrede neophodan je odmor. Razmišljamo i o tome da uopšte ne igra do zime kako bi se u potpunosti oporavio - kazao je Branko Brnović.

Bonus video: