Brnović: Očigledno da su momci mislili da je titula već osvojena...

"Mogao bih sad da kažem još neke stvari, promjena termina igranja, čas oćemo li u petak, oćemo li u subotu, oćemo li u nedjelju...", kazao je Branko Brnović nakon poraza od OFK Titograda
4276 pregleda 11 komentar(a)
Branko Brnović, trener Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, trener Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.09.2019. 11:46h

Prednost Budućnosti u odnosu na Sutjesku istopila se na dva boda nakon poraza od OFK Titograda (2:1), a uoči derbija sa Nikšićanima pod Goricom u srijedu.

"Nikad ne volim da gubim, kao niti jedna ekipa, ali možda je ovaj poraz došao u pravom trenutku. Kažem - nijedan poraz nije u pravom trenutku, ali ovaj možda i jeste, jer očigledno da su momci mislili da je titula već osvojena, pet bodova prednosti...", kazao je trener Budućnosti Branko Brnović za RTCG nakon meča.

Njegova ekipa doživjela je prvi poraz ove sezone, u 7. kolu.

"Mogao bih sad da kažem još neke stvari, promjena termina igranja, čas oćemo li u petak, oćemo li u subotu, oćemo li u nedjelju, kad ćemo da igramo, u četiri, u tri, u šest i po, u osam i po... Daleko od toga da tražim alibi, ja sam sa prvim poluvremenom mnogo zadovoljan, ekipa je dobro igrala, stvarala šanse, iako su uslovi bili nikakvi. U drugom poluvremenu normalno nisam zadovoljan, jer nismo iskoristili pomoć vjetra", dodao je Brnović.

Trener Titograda Dragoljub Đuretić bio je zadovoljan nakon treće uzastopne pobjede.

"Bili smo svjesni da Budućnost ima individualni kvalitet, i po nenormalnim uslovima željeli smo da prvo poluvrijeme napadamo niz vjetar. Dobili smo tu stranu, cilj nam je bio da postignemo jedan gol - uspjeli smo, i onda u nastavku da ih zatvorimo po centrali, da Mijić i njihovi vezni igrači ne bi došli do izražaja", kazao je Đuretić, objašnjavajući taktičke finese:

"Prepustili smo im bokove, jer smo znali da do ulaska Vujačića teško mogu da urade nešto iz vazduha. Prepustili smo im sredinu terena i čekali da uradimo nešto iz kontri preko Merdovića, Mendija i Đalovića. To se i dogodilo, penal nad Merdovićem, gol Novovića i mislim da je tu utakmica bila gotova. Čestitam mojim igračima, pobijedili su po teškim uslovima. Idemo dalje", istakao je trener Titograda.

Bonus video: