Akrobacija Nejmara za sve Parižane koji ga više ne žele

"Svi znaju da sam želio da idem, nije ni bila tajna. Ostao sam, sada ću da dam sve da PSŽ ispuni ciljeve", rekao je Nejmar
2593 pregleda 0 komentar(a)
Nejmar i Ikardi, Foto: Reuters
Nejmar i Ikardi, Foto: Reuters

Navijači Pari Sen Žermena trenutno ne žele ni da čuju za Nejmara, niti mogu da pređu preko toga što je Brazilac ljetos po svaku cijenu tražio da se vrati u Barselonu.

Ljubav je pukla, ali Nejmar je natjerao iste te navijače da se raduju - majstorskim golom, akrobacijom u sudijskoj nadoknadi duela sa Strazburom riješio je meč i spasao trenera Tomasa Tuhela novih kritika.

"Svi znaju da sam želio da idem, nije ni bila tajna. Ostao sam, sada ću da dam sve da PSŽ ispuni ciljeve", rekao je Nejmar.

Ovo su igrači koji su obilježili fudbalski vikend u najjačim ligama:

GOLMAN

Zomer (Borusija Menhengladbah) - Borusija je bila na mukama u Kelnu nakon ranog vođstva. Švajcarac je odbranio tri boda protiv „jarčeva”.

ODBRANA

Godin (Inter) - prvi put je bio starter u novom klubu i osjetilo se na sigurnosti u posljednjoj liniji. Urugvajac je stigao i da asistira kod gola Sensija u trijumfu nad Udinezeom.

Monreal (Sosijedad) - Arsenal mu je ispunio želju kada ga je krajem avgusta pustio u Sosijedad. Veliki motiv Monreala se vidio i u duelu s Atletikom, gdje je bio jedan od junaka.

Van-Bisaka (Mančester junajted) - najstandardniji igrač „crvenih đavola” na startu sezone. Pojačanje iz Kristal Palasa opravdava očekivanja Ole-Gunara Solskjera.

SREDINA

De Jong (Barselona) - šampion se razigrao protiv Valensije, postigao pet pogodaka, a De Jong se upisao prvi put u dresu „blaugrane”.

Pelegrini (Roma) - tri asistencije imao je Pelegrini u pobjedi Rome od 4:2. Paulo Fonseka je pronašao novog lidera na sredini terena.

Harit (Šalke) - mladi Marokanac pokušava da izvede Šalke iz igračke i rezultatske krize. Gledajući meč protiv Paderborna (5:1), u kojem je dao dva gola, reklo bi se da je na pravom putu.

Đordan (Sevilja) - klub iz Andaluzije je lider, trenutno je ispred velikana Atletika, Reala, Barselone... Na prvo mjesto ga je poslao katalonski vezista koji je donio tri boda protiv Alavesa.

NAPAD

Nejmar (Pari Sen Žermen) - Nejmar možda nije idealan saigrač u svlačionici, niti omiljeni lik kod navijača PSŽ-a, ali ono što radi na terenu je skoro savršeno. Gol Strazburu to i dokazuje.

Mane (Liverpul) - igrač koji napadačkom redu Liverpula daje poseban šmek. Firmino bi prije asistirao nego dao gol, Salah obrnuto, a Senegalac je čovjek koji može sve.

Puki (Norič) - čudan je Pukijev put posljednjih godna. Pred početak prošlog ljeta je razmatrao odlazak iz Brondbija u srpski fudbal kada je imao ponudu Crvene zvezde. A sada? Sa šest golova je treći strijelac Premijer lige nakon što je srušio šampiona - Mančester siti.

Bonus video: