Barselona i bez Mesija rutinski sa "fenjerašem", Ronaldo riješio baskijski rebus

Barsa je nastavila niz dobrih rezultata i dalje je jedina neporažena ekipa u Primeri i prva je na tabeli sa 72 boda, 11 više, ali i utakmicom više od Atletiko Madrida
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.03.2018. 21:50h

I bez Lea Mesija (niie igrao jer je danas dobio trećeg sina), Barselona je u prvih pola sata riješila meč na gostovanju "fenjerašu" Malagi, i sačuvala je bodovnu prednost u odnosu na sve pratioce.

Tri boda Kataloncima, za 22. pobjedu u ligi, donijeli su Luis Suares i Felipe Kutinjo, a domaćin je od 30. minuta igrao sa igračem manje, Samuel Garsija je nakon izuzetno nesmotrenog faula nad Albom dobio crveni karton. Katalonci, međutim, nijesu iskoristili to da dođu i do ubjedljivije pobjede.

Najbolji je na utakmici bio golman Malage Roberto koji je Suarezu odbranio tri zicera i spasao svoj tim ubjedljivijeg poraza

Barsa je nastavila niz dobrih rezultata i dalje je jedina neporažena ekipa u Primeri i prva je na tabeli sa 72 boda, 11 više, ali i utakmicom više od Atletiko Madrida.

Serija Barselone bez poraza počela je nakon poraza upravo od Malage prošle sezone, kada su Katalonci izgubili šanse da se bore za titulu prošle sezone. Taj meč je odigran u aprilu 2017, a Barselona je od tada zabilježila samo šest remija.

Malaga je pretrpjela 21. poraz i posljednja je na tabeli sa 13 bodova. Nema pobjedu još 10. decembra kada je u gostima bila bolja od Real Sosijedada.

Real je odigrao još jednu napornu utakmicu u Primeri, ponovo se mučio, ali je iz Baskije odnio bodove, pobjedom nad Eibarom 2:1.

Meč je riješio Kristijano Ronaldo sa dva gola, odlučujući je postigao pet minuta prije kraja.

U sjajnoj je seriji portugalski bombarder, na posljednja četiri meča u šampionatu na kojima je igrao osam puta se upisao u strijelce, u 2018. je već stigao do brojke od 12 pogodaka na domaćoj sceni.

Ronaldo je u 34. minutu doveo goste u vođstvo, da bi Eibar izjednačio u petom minutu nastavka golom Ramisa nakon kornera.

Na scenu je tada stupio srpski golman Marko Dmitrović, koji je sa nekoliko briljantnih intervencija čuvao remi...

Bio je nemoćan u 84. minutu kada je Ronaldo glavom poslao loptu pod prečku, poslije idealnog centaršuta Karvahala.

Real je ostao na trećem mjestu, a ima četiri boda manje i utakmicu više od drugoplasiranog Atletika.

Valensija se, po svemu sudeći, vraća u Ligu šampiona - "slijepi miševi" u gostima su savladali Sevilju 2:0, golovima Rodriga.

Razlika između Valensije, koja je zauzima četvrto mjesto, i petoplasirane Sevilje sada je 11 bodova.

Rezultati

Eibar - Real Madrid 1:2

Ramis 50. - Ronaldo 34, 84.

Sevilja - Valensija 0:2

Rodrigo 25,68.

Hetafe - Levante 0:1

Koke 79.

Malaga - Barcelona 0:2

Suares 15, Kutinjo 28.

Nedjelja: Espanjol - Real Sosijedad, Atletiko Madrid - Selta, Las Palmas - Viljareal, Atletik - Leganes. Ponedjeljak: Alaves - Betis.

Petak: Đirona - Deportivo 2:0

Bonus video: