Rašford odlučio najveći engleski derbi: Junajted bolji od Liverpula

Junajted sada ima pet bodova više od Liverpula na drugoj poziciji, iza neprikosnovenog Sitija
55 pregleda 0 komentar(a)
Rašford, Foto: Reuters
Rašford, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.03.2018. 14:37h

Najveći derbi engleskog fudbala završen je pobjedom domaćina - Mančester junajted je na Old trafordu savladao Liverpul 2:1 i napravio možda i odlučujući korak ka osvajanju drugog mjesta, plasmanu u Ligu šampiona naredne sezone.

"Đavoli" su u prvom poluvremenu postigli dva gola, Markus Rašford je potvrdio izuzetan potencijal, da bi u nastavku, nakon autogola Bajlija, gosti tražili izjednačenje, ali je Murinjov defanzivni blok izdržao.

Junajted je u prvom dijelu iz dvije brze akcije dva puta probio odbranu rivala.

Rašford je u 14. minutu, efektnim driblingom potpuno izbacio iz ravnoteže Aleksandera-Arnolda, a onda pogodio suprotni ugao udarcem sa 12-13 metara iskosa sa lijeve strane.

Deset minuta kasnije još jednom je Rašford ostao bez bloka u indentičnoj poziciji, opet je kasnio mladi bek Liverpula, a napadač domaćih bio neumoljiv i drugi put.

Murinjova odbrana je djelovala sigurno, Salah je bio neprimjetan i blokiran sa svih strana, Firmino i Mane daleko od opasne zone.

I čini se da neizvjesnosti ne bi bilo da u 66. minutu, Bajli nije nespretno reagovao na petercu i ubacivanje sa lijeve strane pretvorio u autogol za 2:1.

Ušao je ubrzo Felaini umjesto Rašforda, Murinjo se zatvorio, ili "parkirao autobus", a Klop, iako je umjesto bekova uveo Vajnalduma i Solankea, naišao na prepreku koju nije uspio da preskoči.

Gosti imaju zamjerku na sudiju Pousona, možda i sa razlogom, jer u 82. minutu nije dosudio penal nakon duela Felainija i Manea...

Junajted sada ima pet bodova više od Liverpula na drugoj poziciji, iza neprikosnovenog Sitija.

Bonus video: