Klop: Nije bio penal; Klatenburg: Bio je penal

Liverpul je sinoć izgubio od Napolija sa 2:0, golovima Drisa Meretensa iz penala u 82. minutu i Fernanda Ljorenetea u drugom minutu nadoknade vremena
2349 pregleda 0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop ocijenio je da je sudija pogriješio kada je dosudio penal za Napoli u završnici utakmice u Ligi šampiona.

"Mogao bih da kažem mnogo stvari o tom penalu, ali onda bih izgledao kao loš gubitnik. Možda nisam najbolji kada gubim, ali nisam loš. Takve odluke donese ljudi, oni odličuju šta je greška. Ne znam šta da kažem, to je bilo odlučujući trenutak", rekao je Klop, prenijeli su britanski mediji.

Slavni engleski sudija Mark Klatenburg, međutim, kaže da je odluka bila ispravna.

"Robertson je faulirao Kaljehona pogrešnom nogom i bez kontakta sa loptom. Žao mi je, ali bio je penal", rekao je Klatenburg.

Liverpul je sinoć izgubio od Napolija sa 2:0, golovima Drisa Meretensa iz penala u 82. minutu i Fernanda Ljorenetea u drugom minutu nadoknade vremena.

Penal je dosuđen poslije starta Endrjua Robertsona na Hoseu Kaljehonu.

"Za mene je jasno i očigledno da penal nije bio, pošto je Kaljehon skočio prije bilo kakvog kontakta. Mislim da nije bio penal. Zaista ne znam, teško je. Ali, mi to ne možemo da promijenimo. Moramo da budemo kritični prema sebi, trebalo je da budemo bolji", rekao je Klop za BT Sport.

On je dodao da je njegova ekipa igrala dobar fudbal, ali da nije uspjela da završi akcije i iskoristi šanse.

"Imali smo naše šanse. Bilo je situacija u kojima smo tražili slobodan udarac. Ne shvatam zašto nije slobodan udarac kada Sadio Mane padne, pa ustane, pa ponovo padne, pa ustane. Pomisliš: 'O čemu se radi'. Donijeli smo neke odluke koje nisu bile ispravne i moramo da prihvatimo rezultat", naveo je Klop.

Bonus video: