FUDBALSKE TENZIJE

Može li Zvezda na Kosovo: FS tražio od policije da spriječi utakmicu

Kako prenosi portal Kossev, Saljihu je rekao da je malo vjerovatno da će Zvezda igrati utakmicu na Kosovu a da će, ukoliko se to ipak desi, to biti propust kosovskih organa bezbjednosti
2151 pregleda 0 komentar(a)
FS Kosova
FS Kosova

Sekretar Fudbalskog saveza Kosova Erol Saljihu izjavio je da je savez od kosovske policije i carine zatražio da spriječi ulazak fudbalera Crvene zvezde, koji bi 25. septembra u Zvečanu trebalo da igraju utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije protiv ekipe Trepče iz Kosovske Mitrovice.

Kako prenosi portal Kossev, Saljihu je rekao da je malo vjerovatno da će Zvezda igrati utakmicu na Kosovu a da će, ukoliko se to ipak desi, to biti propust kosovskih organa bezbjednosti.

On je dodao da je Fudbalski savez Kosova već uložio žalbu Fifi i Uefi, kao što je učinio i ljetos kada je Trepča odbila da se takmiči u prvenstvu Kosova i odlučila da svoje utakmice igra u Srpskoj ligi Zapad.

"Fifa i Uefa bi trebalo da odmah i momentalno zaustave učestvovanje klubova sa Kosova u sklopu takmičenja koja organizuje Fudbalski savez Srbije. Situacija će eskalirati ukoliko FK Trepča bude zaigrala u Srpskoj ligi grupe zapad, što neće tolerisati Vlada, policija i ostali zvaničnici", naveo je tada u saopštenju Fudbalski savez Kosova.

Osim toga, kosovski fudbalski savez zahtijeva od tih međunarodnih fudbalskih organizacija da "primoraju" Fudbalski savez Srbije da promijeni svoj status kojim Kosovo predstavlja kao dio svog saveza.