Sevilja i Arsenal sigurni, Lacio poražen u Rumuniji

Arsenal je slavio u Frankfurtu, Bazel najubjedljiviji na startu
1664 pregleda 0 komentar(a)
Bua je pogodio prvi ove sezone u Ligi Evrope, Foto: STEFAN WERMUTH
Bua je pogodio prvi ove sezone u Ligi Evrope, Foto: STEFAN WERMUTH
Ažurirano: 19.09.2019. 21:26h

Liga Evrope startovala je sa 12 utakmica od 18.55 sati, a ostalih 12 duela prvog kola počeće od 21 sat.

Najtrofejnija ekipa u istoriji Lige Evrope, Sevilja, koja ima pet titula, startovala je pobjedom na gostovanju Karabagu (3:0), u grupi A.

U istoj grupi je kiparski Apoel, koji je u kvalifikacijama eliminisao Sutjesku, pred svojim navijačima izgubio od Dudelanža iz Luksemburga 4:3.

Arsenal je u derbiju prvog kola u grupi F slavio u Frankfurtu 3:0. iako su "tobdžije" kombinovale sastav, nosioci igre bili su baš tinejdžeri - Vilok je pogodio u 38. a 18 godišnji Saka je u 85. povisio na 2:0, da bi Gabonac Pjer - Emerik Obamejnag postavio konačan rezultat. Arsenal je bio bolja ekipa, a u prvom poluvremenu Smit-Rouv je propustio kolosalnu šansu da se i on upiše u strijelce. Standard je u toj grupi sa 2:0 kući dobio Vitoriju Gimaraeš.

Dinamo Kijev kući protiv Malmea i Hetafe sa Trabzonom su opravdali ulogu favorita i slavili sa identičnih 1:0. Istim rezultatom je FC Kopenhagen dobio Lugana, a LASK u Lincu Rozenborga.

Iako je u Klužu izišao sa većinom svojih vedeta, Lacio je izgubio od CFR Kluža 2:1, i to nakon preokreta.

Lacio je poveo golom Bastosa u 25. ali je domaćin poravnao do poluvremena i u nastavku je osvojio sva tri boda. PSV Ajdhoven je uspio da u jednom do derbija dobije Sporting 3:2, a Ren je remizirao kući sa Seltikom 1:1.

Najubljedljiviju pobjedu izvojevao je Bazel, čiji je vezista Kevin Bua psotigao prvi gol ove sezone u Ligi Evrope, pošto je pobjegao odbrani Krasnodara u 9. minutu. Ruska ekipa je imala brojne šanse, ali ih za razliku od utakmice u Portu u kvalifikacijama za Ligu šampiona nije iskoristila. Na kraju, Bua je postigao dva, a Bazel čak pet golova (5:0).

Bonus video: