Senzacija na Kipru - Didelanž srušio APOEL!

Heroj Danel Sinani, Goranac rođen prije 22 godine u Beogradu
2959 pregleda 1 komentar(a)
Heroj Luksemburga: Danel Sinani, Foto: Reuters
Heroj Luksemburga: Danel Sinani, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2019. 22:24h

Didelanž je prošle sezone šokirao Evropu, kada je u kvalifikacijama za Ligu Evrope izbacio Legiju iz Varšave i ĆFR Kluž, ali je u grupi osvojio samo bod protiv Betisa i izgubio ostale mečeve u konkurenciji Milana i Olimpijakosa.

Ovog ljeta je krenulo razočaranjem, eliminacijom od Valete u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali su potom Luksemburžani iskoristili lak žrijeb i opet se domogli Lige Evrope eliminacijama makedonske Škendije, estonske Nome Kalju i jermenskog Ararata.

A onda je već u 1. kolu Lige Evrope nadmašen učinak iz prošle sezone - Didelanž je priredio senzaciju i na Kipru savladao APOEL 4:3!

Gosti su vodili 2:0 golovima Danela Sinanija u 36. i Belgijanca Antoana Bernijea u 51. minutu, da bi Kiprani preokrenuli za svega četiri minuta - od 54. do 58. su pogađali Andrija Pavlović (dva puta) i kapiten Tomas de Vinsenti iz penala.

Didelanž se nije predao, već je Njemac Dominik Štolc izjednačio u 72. minutu, a za veliku pobjedu se pobrinuo Sinani - Goranac rođen prije 22 godine u Beogradu, koji igra za reprezentaciju Luksemburga, donio je svom klubu najveću pobjedu u istoriji preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca u 82. minutu.

Bonus video: