Psovao i vrijeđao sudije: Drakonska kazna za Branka Brnovića

Trener Budućnosti neće voditi svoj tim u narednih osam utakmica, a kažnjen je i novčano, 1.000 eura
19037 pregleda 23 komentar(a)
Branko Brnović je ušao u teren da bi protestvovao kod sudije, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović je ušao u teren da bi protestvovao kod sudije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.09.2019. 15:02h

Drakonska, nezapamćena kazna za jednog trenera na domaćoj fudbalskoj sceni.

Branko Brnović, trener Budućnosti, nekadašnji selektor Crne Gore, dobio je osam utakmica zabrane vođenja tima, a moraće i da plati novčanu kaznu, koja je takođe rekordna - 1.000 eura.

Sve to zbog incidenta tokom derbija 8. kola Telekom 1. CFL između Budućnosti i Sutjeske, kada je Brnović ušao u teren, unosio se u lice glavom, pa pomoćnom sudiji, a potom nakon crvenog kartona bacio akreditaciju i otišao u pravcu svlačionice.

Disciplinska komisije FSCG je, zapravo, dva puta kaznila Brnovića - po četiri utakmice i po 500 eura, zbog vrijeđenja glavnog, pa pomoćnog sudije.

U obrazloženju se kaže:

"Shodno članu 42 stav 3 Discipliskog pravilnika FSCG zvaničniku FK Budućnost Brnović Branku utvrđuje se disciplinska mjera.

a) zabrana obavljanja funkcija na četiri utakmice i novčana kazna u iznosu od 500,00 eura zbog nesportskog ponašanja - psovanja i vrijeđanja i pomoćnog sudije Jovice Tatara na utakmici 8. kola Telekom 1. CFL Budućnost - Sutjeska, čime je počinio prekršaj iz člana 58 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG.

b) zabrana obavljanja funkcija na četiri utakmice i novčana kazna u iznosu od 500 eura zbog nesportskog ponašanja - psovanja i vrijeđanja sudije utakice Predraga Radovanović na utakmici 8. kola Telekom 1. CFL Budućnost - Sutjeska, čime je počinio prekršaj iz člana 58 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG.

"Primjenom istih propisa Disciplinska komisija FSCG izriče jedinstvenu disciplinsku mjeru zabrana obavljanja funkcija na osam utakmica i novčanu kaznu u iznosu od 1.000 eura i nema pravo obavljanja funkcija na prvenstvenim i Kup utakmicama kojima rukovodi FSCG sve dok disciplinska mjera traje. Disciplinska mjera teče od 18. 09. 2019. godine", kaže se u saopštenju.

Brnović je i tokom drugog dijela prošle sezone kažnjen na dvije utakmice i 400 eura kazne zbog vrijeđanja sudije na meču protiv Lovćena.

Bonus video: