Alegri obećava da će se Juventus takmičiti sa svima

Italijanski prvak je izborio treći plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja u posljednje četiri godine
66 pregleda 5 komentar(a)
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2018. 08:28h

Trener Juventusa Masimilijano Alegri zadovoljan je plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, ali je upozorio svoje igrače na prepreke koje su pred njima.

Italijanski šampion nadoknadio je zaostatak iz prvog poluvremena protiv Totenhema i u svega tri minuta, golovima Gonzala Iguaina i Paula Dibale meč na Vembliju riječio u svoju korist.

Juventus je tako izborio treći plasman u četvrtfinale prestižnog takmičenja u posljednje četiri godine, podsjeća Gol.

"Prije svega, srećni smo zbog trijuma i što smo se plasirali među osam najboljih. Uvijek sam govorio, otkako sam u Torinu, da imamo ambicije da 'guramo' što je dalje moguće", kazao je italijanski strateg.

Ipak, Juventus sada čeka rivala u četvrtfinalu, a neke od mogućih prepreka su ove sezone briljantni Mančester siti, kao i madridski Real, koji je odnio posljednje dvije titule prvaka Evrope. Imena koja se očekuju u četvrtfinalu su i velikani poput Barselone i minhenskog Bajerna, što znači da će Italijani biti pred velikim izazovom.

Alegri poziva na oprez, ali napominje da će se njegov tim takmičiti sa svima, bez obzira na snagu protivnika.

"Ali, morate zaista da pogledate oko sebe i vidjećete neke zaista dobre ekipe. Ljudi govore o Realu i Barseloni, koji su svakako među favoritima, ali to ne znači da se nećemo takmičiti", kazao je Alegri.

Juventus je dvaput u posljednje četiri godine igrao finale elitnog takmičenja, i oba puta su na putu do završnice izbacili upravo Madriđane ili Barselonu, da bi na kraju, ipak, ostali 'kratki' za trofej.

Bonus video: