Atletiko Madrid odigrao neriješeno, dok je PSŽ deklasirao Real Madrid na otvaranju Lige šampiona

Poraz u Parizu je treneru Reala zadao dodatne muke. Je li stigao kraj njegovoj drugoj trenerskoj vladavini u klubu?
6884 pregleda 0 komentar(a)
Sa utakmice PSG - Real Madrid, Foto: Reuters
Sa utakmice PSG - Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2019. 09:52h

Liga šampiona se konačno vratila, a Mančester Siti kreće kao apsolutni favorit. Pokazali su se veoma popularnim i među ljubiteljima sportskog klađenja koji koriste ponude na https://www.sportsbetting24.in. Liverpul stiže kao branilac titule nakon izvanrednog proboja do njenog osvajanja, na putu do koje su nadoknadili zaostatak od 3-0, te nezaboravne noći na Enfildu.

U prvom kolu susreta ove sezone bilo je nekoliko zanimljivih rezultata, uključujući i neriješeno 2-2 između Atletiko Madrida i Juventusa. Huan Kvadrado briljirao je za goste na stadionu Vanda Metropolitano. Bio je to bliski susret dvije ekipe koje su među vodećim u Evropi, a u kojem je Atletiko Madrid vjerovatno bio bolji u toku 90 minuta. Uprkos tome, Juventus je preuzeo vođstvo odmah nakon poluvremena sjajnim solo finišem Kvadrada.

Blez Matuidi je potom povećao prednost gostiju i bez obzira na sjajnu igru, činilo se da će Atletiko izgubiti. Domaćini su nastavili stvarati prilike i konačno smanjili razliku pogotkom Stefana Savića, glavom. Ekipa je dobila zasluženi bod golom Hektora Erere u posljednjim minutima utakmice. Ovim se nastavlja velika borba za vrh grupe D, a povratak u Italiju će vjerovatno biti ključ.

Još jedan izvanredan nastup je nastup PSŽ-a kojim su na Parku prinčeva deklasirali Real Madrid rezultatom 3-0. Ovo je treneru Reala, Zinedinu Zidanu, zadalo dodatne muke. Je li stigao kraj njegovoj drugoj trenerskoj vladavini u klubu?

Cijeli susret se vrtio oko briljantnog Anhela Di Marije, koji je postigao dva pogotka protiv svog bivšeg kluba. Prvi put je dao gol nakon samo 14 minuta udarcem iz male udaljenosti. Potom je u 33. minutu priuštio trenutak čarolije zabivši gol snažnim udarcem iz daljine, ne ostavljajući Kurtoi nikakve šanse. Tomas Menije je poslije toga Realu nanio dodatnu štetu u sudskoj nadoknadi, pa je veče završeno pobjedom PSŽ-a rezultatom 3-0.

Sljedeći korak za PSŽ u ovom takmičenju je sučeljavanje u gostima kod Galatasaraja, koji je nedavno odigrao neriješeno 0-0 u prvoj utakmici, protiv Klub Briža. Oni će putovati u Madrid na utakmicu koju Real Madrid treba dobiti ako želi proći dalje do nokaut faze ovogodišnjeg takmičenja. Još jednom pobjedom PSŽ bi došao na vrh grupe, što bi ih možda moglo odvesti do osvajanja trofeja ove sezone.