Zvanično najbolji - Leo Mesi

U konkurenciji za igrača godina bili su Kristijano Ronaldo i Virdžil van Dajk
12052 pregleda 2 komentar(a)
Mesi sa nagradom, Foto: FLAVIO LO SCALZO
Mesi sa nagradom, Foto: FLAVIO LO SCALZO
Ažurirano: 23.09.2019. 22:09h

Leo Mesi je igrač godine - argentinski as je dobio nagradu "The Best", u konkurenciji Kristijana Ronalda i Virdžila van Dajka.

Na glamuroznoj manifestaciji u milanskoj Skali, Jirgen Klop je najbolji trener, izabran je tim godine, Alison Beker je najbolji golman...

Tok svečanosti

Igračica godine

To je Megan Rapino, američka superzvijezda.

Igrač godine

Leo Mesi je igrač godine!

Argentinski velemajstor je dobio najviše glasova u anketi u kojoj su učestvovali kapiteni i selektori reprezentacija, kao i novinari.

Mesi ima pet Zlatnih lopti, ovo je njegova prva "The Best" nagrada, koja se dodjeljuje od 2016. godine.

Konkurenti su mu bili Virdžil van Dajk i Kristijano Ronaldo.

Tim godine

Alison Beker, Matajs De Liht, Virdžil Van Dajk, Serhio Ramos, Marselo, Frenki De Jong, Eden Azar, Luka Modrić; Kristijano Ronaldo, Leo Mesi i Kilijan Mbape.

Na bini ih je 10, nema Ronalda.

Trener godine u ženskom fudbalu

Džil Elis, selektorka SAD i šampionka svijeta, dobila je nagradu iz ruku Žozea Murinja.

Golman godine

U žestokoj konkurenciji Edersona (Mančester siti) i Marka Andrea ter Štegena (Barselona), nagradu je dobio Alison iz Liverpula.

Nagradu mu je uručila Marta.

Najbolji ženski tim godine

Prvi put se izabrao najbolji ženski tim godine, predvode ga legendarna Brazilka Marta, Amerikanke Megan Rapino i Aleks Morgan, Engleskinja Lusi Bronz...

Nagrada za fer plej

Lids i Marselo Bjelsa su izveli fer plej gest godine - pustili su gol Aston Vili, u važnom meču Čempionšipa, jer su prethodno postigli pogodak dok je protivnički igrač bio na travi.

Najbolja golmanka

Nagrada ide Holanđanki Sari van Venendal.

Nagrada za navijače

Silvija Greko, navijačica Palmeirasa i njen slijepi sin Nikolas. Najljepša navijačka priča godine - Silvija svom sinu prepričava svaku utakmicu omiljenog kluba. godinama...

Ogroman aplauz u Skali, svi su na nogama...

"Ovu nagradu želim da podijelim sa svim majkama i djecom koji prolaze kroz ovo kroz šta Nikolas i ja prolazimo. Ovo je dokaz da sve može da se pobijedi", kazala je Silvija i izazvala buru emocija.

Trener godine

Trener godine je Jirgen Klop - šampion Evrope sa Liverpulom. Iza njega su ostali Pep Gvardiola i Mauricio Poketino.

"Srećan sam što sam dio velikog kluba, nevjerovatnog kluba kao što je Liverpul, jer ovo ne može da bude pojedinačna nagrada. Ja sam ovdje zahvaljujući velikom broju ljudi", rekao je Njemac.

Nagrada Ferenc Puškaš

Prva nagrada večeri ide u ruke 18-godišnjeg Danijela Žorija, mađarskog fudbalera, koji je strijelac najljepšeg gola godine.

Kao igrač Debrecina, na debiju u seniorskoj konkurenciji, postigao je pogodak koji mu je donio nagradu "Ferenc Puškaš".

U milanskoj Skali se večeras od 20 sati održava gala svečanost FIFA - "The Best" - na koj će biti izabrani fudbaler i fudbalerka godine, treneri godine u muškoj i ženskoj konkurenciji, strijelac najljepšeg gola...

U konkurenciji za igrača godina su Leo Mesi, Kristijano Ronaldo i Virdžil van Dajk.

Na svečanosti će biti proglašen i najbolji tim za 2019. godinu, u anketi u kojoj su učestvovali profesionalni fudbaleri iz cijelog svijeta, u organizaciji međunarodnog sindikata fudbalera FIFPro.

Glamuroznu manifestaciju vodiće Rud Gulit, proslavljeni holandski as, i Ilarija D'Amiko, TV voditeljka i supruga Điđija Bufona.

Bonus video: