Hadžibegić: Stid me je da ekipa koju vodim bude posljednja na tabeli

Crna Gora dočekuje Bugarsku 11. oktobra, a tri dana kasnije gostuje Kosovu
7258 pregleda 15 komentar(a)
Fudbaleri Crne Gore na meču sa Češkom, Foto: Savo PRELEVIC
Fudbaleri Crne Gore na meču sa Češkom, Foto: Savo PRELEVIC
Ažurirano: 24.09.2019. 11:27h

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić je ponovio da je pozicija na kojoj je nacionalni tim u kvalifikacijama za EURO 2020 nepihvatljiva, te da u narednim mečevima, sa Bugarskom i Kosovom, želi da vidi napredak u igri u odnosu na meč sa Češkom.

“Stid me je da sa ekipom koju vodim budem posljednji na tabeli”, rekao je Hadžibegić, koji je objavio spisak igrača na koje računa za dva oktobarska meča

Nakon poraza od Čeha (3:0), crnogorski tim će do kraja takmičenja u grupi pokušati da izbjegne posljednje mjesto.

Više od toga je nerealno i nemoguće.

“Izgubili smo 3:0 od Češke, a nismo zaslužili. Na osnovu angažmana koji smo imali zaslužili smo više. Da smo dali gol u prvom dijelu, a imali smo situacija, bilo bi drugačije. Potrebno je da izvučemo pouke, očekujem da pokažemo napredak u igri, koja bi trebalo da nam donese i rezultat”, rekao je selektor.

“Svjestan sam da Bugarska i Kosovo kao ekipe imaju drugačiju vrijednost od Češke i Mađarske, a za nas su to utakmice velikog značaja. Potreban nam je rezultat, a želimo da pokažemo lice tima koji će se respektovati, tima protiv koga rivali izlaze na teren znajući i da naša ekipa može da ih pobijedi”, kazao je Hadžibegić.

U odnosu na prethodni spisak nedostaju tri igrača – Radunović, Raspopović i Bakić.

Bakić je povrijeđen, vjerovatno će biti van terena 2-3 mjeseca, srećom nisu u pitanju ukršteni ligamenti.

„Radunoviću treba malo odmora, dobio je crveni karton za klub odmah poslije meča sa Češkom, dok se Raspopović još nije oporavio od povrede“, kazao je Hadžibegić.

Poziv će dobiti igrači iz domaćih klubova...

“Potrebno je i da motivišemo i da malo razmrdamo igrače koji igraju u inostranstvu, da ne shvate da ako igraju u inostranstvu odmah znači da su u reprezentaciji. Veoma važna stvar je da igrači igraju u klubovima, jer nam je problem takmičarski ritam. Gledali smo da sastavimo ekipu od igrača koji imaju najviše minuta”, objasnio je Hadžibegić.

Drugih promjena nema...

“Ne vidim ni razlog da bude velikih promjena na listi, jer ekipi treba stabilnost i povjerenje. Potrebno je da radimo duže, da se bolje upoznamo, i da pokušamo da popravimo situaciju, koja je neprihvatljiva”, kazao je Hadžibegić.

Crna Gora dočekuje Bugarsku 11. oktobra, a tri dana kasnije gostuje Kosovu.

Spisak

Golmani: Danijel Petković (Anže, Francuska), Milan Mijatović (Levski Sofija, Bugarska), Andrija Dragojević (Pjunik, Jermenija);

Odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Dušan Lagator (Soči, Rusija);

Vezni igrači: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Marko Vešović (Legija Varšava, Poljska), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Janković (SPAL, Italija), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Nebojša Kosović (Kairat, Kazahstan), Aleksandar Boljević (Standard Lijež, Belgija), Sead Hakšabanović (Norčeping, Švedska), Vukan Savićević (Visla Krakov, Poljska), Deni Hočko (Muskron, Belgija);

Napadači: Fatos Bećiraj (Makabi Netanja, Izrael) i Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja).

Bonus video: