"Igramo utakmicu sezone, a ja pričam o Sovjetskom savezu i Sibiru"

"Igramo najvažniju utakmicu sezone, a ja djeci pričam o Sibiru, o Sovjetskom savezu, sovjetskoj tehnologiji... Kakva sam budala ispao, ali eto sve je lekcija", ispričao je Njemac
1515 pregleda 0 komentar(a)
Klop, Foto: AP
Klop, Foto: AP
Ažurirano: 24.09.2019. 16:21h

Jirgen Klop je sinoć dobio priznanje za sezonu snova - proglašen je za najboljeg trenera godine, nakon što je sa Liverpulom osvojio Ligu šampiona.

Godinama je gradio reputaciju velikog trenera, taktičara, ali i nenadmašnog motivatora...

Uvijek je imao poseban odnos sa igračima, ali nije baš svaki put pronalazio prave riječi i prave primjere.

"Bio sam u Dortmundu, igrali smo sa Bajernom, a ja sam pred meč pripremio video zapis iz filma 'Roki 4'. Znate, kada Ivan Drago ima oko sebe grupu naučnika, sprema se za borbu pod kompletnim nadzorom, a Roki trči sam po Sibiru, po snijegu... Za mene je to antologijski film. Počeo sam priču igračima - Bajern je kao Ivan Drago, mi smo Roki. On je jači, veći, ali Roki ima strast, želi pobjedu, sam je protiv svih...", ispričao je Klop.

Kazao je da se toliko zanio da je očekivao ludilo u svlačionici...

"Mislio sam da će igrači da skoče sa klupa, da krenu ka Sibiru, da ujedaju... Ali, oni su sjedjeli i blijedo me gledali. Nisu znali šta pričam. Odjednom, shvatio sam da je Roki snimljen 80-tih, a moji momci nisu bili ni rođeni tada... Pitao sam ih - ko zna ko je Roki neka digne ruku? Samo dvojica - Kel i Ovomojela. Niko drugi", rekao je Klop.

"Igramo najvažniju utakmicu sezone, a ja djeci pričam o Sibiru, o Sovjetskom savezu, sovjetskoj tehnologiji... Kakva sam budala ispao, ali eto sve je lekcija", ispričao je Njemac.

Bonus video: