Fudbalska poezija Bernarda Silve

Portugalac po ko zna koji put briljirao u dresu Mančester sitija, Nejmar opet spasao PSŽ, Marcelo Brozović je motor Intera
1126 pregleda 0 komentar(a)
Bernardo Silva, Foto: Reuters
Bernardo Silva, Foto: Reuters

Mančester siti ima toliko majstora u timu da je često i nemoguće izdvojiti pojedinca koji je makar za jedan procenat bolji od drugih, ali partije Bernarda Silve često impresioniraju više od bilo koga.

Pep Gvardiola je u finišu prošle sezone pričao o tome kako Uefa i Fifa treba da se zapitaju kako omaleni Portugalac nije u užoj konkurenciji za najboljeg igrača Evrope i svijeta, a sada je možda vrijeme i da priznaju grešku.

Silva je u subotu protiv Votforda došao do prvog het-trika u karijeri, ali njegovo majstorstvo ne može na pravi način da se ogleda ni kroz golove niti kroz asistencije.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Bufon (Juventus) - ništa nije bilo idealno u igri Juventusa u pobjedi protiv Verone koja je ozbiljno dovedena u pitanje u sudijskoj nadoknadi. Da tri boda ostanu u Torinu pobrinuo se legendarni golman koji je odbranio šut Darka Lazovića.

ODBRANA

Kolarov (Roma) - njegovi golovi iz slobodnih udaraca su postali poslastica za Italijane. Sada je u duelu sa Bolonjom pokazao kakvu ljevicu ima.

Aleksander-Arnold (Liverpul) - i mladi as Liverpula se istakao u igri iz prekida. Protiv Čelsija je majstorijom iz slobodnog udarca najavio trijumf.

Renan Lodi (Atletiko Madrid) - „kolćonerosi” su pogodili kada su ga ljetos doveli iz Paranaensea. Brazilski lijevi bek je u remiju sa Seltom stvorio makar tri velike šanse svojim napadačima...

SREDINA

Brozović (Inter) - kada on kreira i trči, onda igra kompletan Inter. Tako je bilo svih ovih sezona, ništa se nije promijenilo ni ove sa Antonijom Konteom na klupi. Hrvatski vezista je gotovo perfektnu partiju u milanskom derbiju krunisao golom za 1:0.

Marcelo Brozović
Marcelo Brozović(Foto: Beta/AP)

Bernardo Silva (Mančester siti) - sve što radi omaleni Portugalac posljednjih petnaestak mjeseci u dresu Sitija je fudbalska poezija. U goleadi protiv Votforda (8:0) došao je do prvog het-trika u karijeri.

Madison (Lester) - navijači „lisica” znaju da ga neće još dugo gledati u plavom dresu. Madison je preveliki potencijal da bi Lester mogao da se odbrani od ponuda bogatih engleskih klubova.

Puertas (Granada) - Barselona je potpuno nadigrana u Granadi. Sredina Katalonaca gotovo da nije postojala na terenu autsajdera.

NAPAD

Riberi (Fiorentina) - ima 36 godina, ali još nije rekao posljednju riječ. U Bergamu je postigao prvi pogodak u Seriji A, jedino ostaje žal što Fiorentina njegovu partiju nije krunisala trijumfom.

Lukaku (Inter) - Konte vjeruje Belgijancu, vjerovao mu je i derbiju i dočekao da u finišu golom glavom u svom stilu riješi pobjednika.

Nejmar (PSŽ) - brazilski majstor trenutno nije ni na 70 odsto fizičke spremnosti, ali u ligi kakva je francuska je i to dovoljno da u samo osam dana svojim majstorijama donese šest bodova PSŽ-u. Nakon Strazbura, sada je bio heroj i pobjede u Lionu.

Nejmar
Nejmar(Foto: Beta/AP)

5 trofeja u 2019. godini osvojio je Bernardo Silva. Četiri je podigao kao igrač Sitija - u Premijer ligi, FA i Liga kupu i Komjuniti šildu, a bio je najbolji i u Ligi nacija sa Portugalom.

36 godina i 168 dana imao je Frank Riberi u nedjelju kada je pogodio za Fiorentinu protiv Atalante. Francuz je tako postao najstariji inostrani fudbaler u Seriji A koji je bio strijelac.

Bonus video: