Liverpul posvađao "Nju balans" i "Najk"

Ko će ubuduće biti sponzor velikana iz grada Bitlsa?
3316 pregleda 0 komentar(a)
Liverpul mijenja sponzora?, Foto: Beta/AP, Beta/AP
Liverpul mijenja sponzora?, Foto: Beta/AP, Beta/AP

Liverpul je potvrdio pisanje svjetskih medija - njegov sponzor sportske opreme "Nju balans" pokrenuo je spor pred sudom u želji da dokaže da ima pravo da izjednači ponudu "Najka" koji želi da od naredne godine uđe u klub sa "Enfilda".

Pregovori između Liverpula i "Najka" traju već neko vrijeme, spekuliše se i da bi "redsi" u slučaju da pihvate ponudu mogli da imaju jedan od najvrednijih sponzorskih ugovora u Evropi.

"Nju balans", s druge strane, tvrdi da ima pravo da, ako ponudi iste uslove kao "Najk", nastavi da proizvodi opremu za Liverpul, pa bi tužba jedne strane mogla i da ugrozi potencijalni posao kluba iz grada Bitlsa.

"Kao dugogodišnji, posvećeni sponzor imamo želju da nastavimo saradnju sa Liverpulom i da obnovimo ugovor 2020. godine. U važećem ugovoru imamo klauzulu koja nam daje pravo da izjednačimo ponudu "Najka". Tokom procesa obnove ugovora, Liverpul je doveo u pitanje neke djelove ugovora i tražimo od suda da razjasni tu situaciju. I mi i klub imamo želju da spor bude što brže riješen i slažemo se oko ubrzanog sudskog postupka", navodi se u saopštenju "Nju balansa".

Ugovor koji Liverpul ima sa sadašnjim sponzorom ističe na kraju sezone i vrijedan je 45 milion funti godišnje. Navodno, "Najk" nudi 25 miliona više po sezoni i ugovor na 10 godina.

Bonus video: