PSŽ smiruje Nejmara novim ugovorom i platom u Mesijevom rangu?

Nejmar je prije dvije godine potpisao za PSŽ u rekordnom transferu 222 miliona eura, uz platu od čak 36 miliona eura i samo je as Barselone Leo Mesi sa 50 miliona plaćeniji od njega
1449 pregleda 1 komentar(a)
Nejmar, Foto: AP
Nejmar, Foto: AP

Čelnici Pari Sen Žermena spremili su novi ugovor Nejmaru i tako napravili zaokret u cijeloj priči jer je Brazilac ljetos trebalo da napusti klub.

Nejmar je prije dvije godine potpisao za PSŽ u rekordnom transferu 222 miliona eura, uz platu od čak 36 miliona eura i samo je as Barselone Leo Mesi sa 50 miliona plaćeniji od njega.

Kako prenose francusku mediji, čelnici "svetaca" na čelu sa predsjednikom Naserom Al Kelaifijem uspostavili su kontakt sa Nejmarovim zastupnicima i već obavili prvi sastanak oko nove saradnje.

Sastanak je došao samo nekoliko nedjelja nakon što su obje strane javno pričale da bi najbolje bilo da Nejmar napusti Pariz, u trenutku kada se spekulisalo o povratku u Španiju, Barselonu ili Real Madrid.

Ipak, PSŽ je odbio sve ponude španskih velikana zahtijevajući najmanje 250 miliona eura samo u novcu, bez razmjene igrača što je nudila Barselona.

Bonus video: