Ako Murinjo ode, mijenja ga Konte?

Italijan je u prošloj sezoni bio u centru pažnje, između ostalog, zbog oštrog sukoba sa trenerom Mančester junajteda
73 pregleda 0 komentar(a)
Liga šampiona Antonio Konte, Foto: Reuters
Liga šampiona Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2018. 06:49h

Doskorašnji menadžer Čelsija Antonio Konte postao je najveći favorit za nasljednika Žozea Murinja, u slučaju da Portugalac napusti Mančester Junajted u toku ove sezone, piše Sport klub.

Spekulacije da bi Murinjo mogao da ode iz Junajteda su sve učestalije, naročito poslije poraza od Brajtona. Sada mu se zamjera loš odnos sa prvom zvijezdom tima Polom Pogbom, koji je javno izrazio nezadovoljstvo, i na Old Trafordu bi se, navodno, radije odrekli njega nego francuskog veziste.

U tom slučaju, na Teatar snova bi mogao Konte, koji je prema kladionicama postao prvi favorit. Pored Italijana najveće šanse se daju Zinedinu Zidanu, ali su one posljednjih dana opale.

Konte je prethodne dvije sezone proveo u Čelsiju. U prvoj je osvojio titulu u Engleskoj, a u protekloj završio kao peti, pa Stamford Bridž nije napustio u prijateljskom raspoloženju zbog velikih nesuglasica sa upravom kluba.

Od tada je bez posla i postoji mogućnost da se u kratkom roku vrati na Ostrvo i preuzme jednog od najvećih rivala Plavaca.

Sport klub podsjeća da je Konte u prošloj sezoni bio u centru pažnje i zbog oštrog sukoba sa Murinjom.

Bonus video: