Gol karijere, mrak na stadionu, asistencija i pobjeda: Oliver Šarkić srušio Premijerligaša

Pogotkom u 14. minutu, prvim u dresu Bartona, doveo je svoj tim u vođstvo, da bi u posljednjim trenucima meča upisao i asistenciju Broudhedu za veliki trijumf svog tima
4683 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2019. 22:49h

Oliver Šarkić, 22-godišnji crnogorski fudbaler, nekadašnji omladinski i mladi reprezentativac, postigao je gol karijere.

Šarkić, napadač engleskog trećeligaša Bartona, pogodio je mrežu Premijerligaša Bornumta u meču Liga kupa i najavio pobjedu svog tima 2:0.

Pogotkom u 14. minutu, prvim u dresu Bartona, doveo je svoj tim u vođstvo, da bi u posljednjim trenucima meča upisao i asistenciju Broudhedu za veliki trijumf svog tima.

Šarkić je došao u Barton ovog ljeta na pozajmicu iz Lidsa.

Rođen je u Grimzbiju (Engleska), igrao u mlađim kategorijama za Anderleht i Benfiku, a nastupao je za B tim portugalskog giganta.

Prošle sezone je igrao u španskom trećeligašu Barakaldu, takođe na pozajmicu iz Lidsa, ali je imao mnogo problema sa povredama, pa je u Barton došao da oživi karijeru.

Utakmica će se, međutim, pamtiti po nevjerovatnim scenama sa stadiona "Pireli" - čak tri puta je nestajala struja, reflektori su se gasili, pa palili, tri prekida su trajala 15-ak minuta.

Mrak u Bartonu
Mrak u Bartonu(Foto: Reuters)

Kada se situacija stabilizovala, Barton je stigao do drugog gola i prošao u osminu finala.

Bonus video: