Nekada najveći rival: Venger se nudi da bude trener Junajteda?

Pozicija Ole Gunara Solskjera nije stabilna, posebno nakon što je Junajted sinoć jedva, tek nakon penala, prošao u osminu finala Liga kupa, protiv trećeligaša Ročdejla
1998 pregleda 0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: AP
Arsen Venger, Foto: AP

Arsen Venger, legendarni trener Arsenala, kazao je da je mjesto trenera Mančester junajteda "posao iz snova", a svjetski mediji protumačili njegove riječi kao otvorenu kandidaturu za dolazak na Old traford.

Nekada najveći rival Junajteda i Ser Aleksa Fergusona nije zvanićno u penziji, ali od odlaska iz Arsenala prošle godine nema posao.

"Mančester junajted je posao iz snova za svakog trenera. I ja imam sampouzdanje, hrabrost, ali i ideje", kazao je 69-godišnji Francuz.

Pozicija Ole Gunara Solskjera nije stabilna, posebno nakon što je Junajted sinoć jedva, tek nakon penala, prošao u osminu finala Liga kupa, protiv trećeligaša Ročdejla.

"Junajtedu su potrebna četiri igrača, što, vjerujte, nije mnogo za klub takve moći. Sa četiri važna igrača, sve je drugačije. Junajted uopšte nije daleko od vrha, kao što se misli", kazao je Venger, koji je 21 godinu bio trener Arsenala.

"Međutim, ono što odmah može da se uradi jeste da se uspostavi sistem igre. Junajted nema model po kome igra, po kome pravi presing. To je nedostatak. Kada bi se dodala ta četiri igrača, a ostali bili pravilno vođeni, to bi bio tim koji bi se borio za trofeje", kazao je Venger.

Bonus video: