Ako izgubimo od Liverpula, neka to bude preko naših mrtvih tijela

Kris Vajlder u svom stilu najavio obračun sa prvakom Evrope
3184 pregleda 0 komentar(a)
Kris Vajlder, Foto: Beta/AP
Kris Vajlder, Foto: Beta/AP

Kris Vajlder je neobičan lik. O menadžeru Šefild junajteda se pričaju bajke na Ostrvu, a on se trudi da ih opravda i sjajnim rezultatima i neobičnim izjavama.

Čovjek koji je preuzeo „oštrice” 2016. godine i za tri sezone ga kroz dvije promocije doveo do Premijer lige u prethodnom kolu je sa svojim igračima priredio senzaciju pobjedom nad Evertonom u Liverpulu (2:0).

Tim koji je prije početka sezone viđen kao glavni kandidat za ispadanje u subotu čeka još veći izazov, jer na „Bramal lejn” stiže veći klub iz grada Bitlsa, Liverpul.

Vajlder je, međutim, našao zanimljiv način da motiviše svoje igrače.

„Meč sa najboljim timom Evrope je nešto čemu se radujemo, to je nagrada za naše navijače, ali ne želim da moji momci pitaju igrače Liverpula da se mijenjaju za dresove i da traže autograme. Igramo na istom nivou sa njima i neće Liverpul doći ovdje i reći: ‘Hvala, ovo su nam najlakše osvojena tri boda u sezoni’. Ako hoće da pobijede, želim da to bude preko naših mrtvih tijela”, poručio je Vajlder.

A koliko težak posao čeka Šefild, klub za koji Vajlder navija od djetinjstva, najbolje govori činjenica da je Liverpul jedini engleski gigant koji u prethodnih 20 mjeseci nije izgubio od ekipa van Velike šestorke.

Rekorderi su Mančester junajted i Arsenal sa 10 poraza, Totenhem ima devet, Čelsi sedam, a Mančester siti četiri.

Bonus video: